Dolar 2.5670 liraya yükseldi, Borsa'daki düşüş hız kazandı

İstanbul, 4 Mart () - Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin kaygılar ve ABD'de faiz artırımının yakınlaştığı beklentileriyle dolar 2.5670 liraya ulaştı, Borsa'da düşüş hızlandı. Dolardaki hızlı tırmanış hisse senetlerini de...

04 Mart 2015 Çarşamba 17:13
Dolar 2.5670 liraya yükseldi, Borsa'daki düşüş hız kazandı






İstanbul, 4 Mart () - Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin kaygılar ve ABD'de faiz artırımının yakınlaştığı beklentileriyle dolar 2.5670 liraya ulaştı, Borsa'da düşüş hızlandı.

Dolardaki hızlı tırmanış hisse senetlerini de vurdu. Güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul Endeksi'ndeki (BIST100) kayıplar yüzde 2.50'yi buldu. BIST100 82 bin 196 puana kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Merkez Bankası'nın para politikasını ve Başkanı Erdem Başçı'yı sert şekilde eleştirmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başçı'nın istifa ettikleri yönünde söylentiler yayılmış, ancak bu söylentiler hükümet tarafından yalanlanmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın yakın vadede faiz artırma olasılığının güç kazandığına ilişkin belirtilere bağlı olarak dolardaki küresel piyasalardaki değer kazancı da içerideki alımları destekliyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.