Dolar Japonya Desteğiyle 2.23 Lira Sınırında

İSTANBUL, 3 Kasım () - Japonya Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için piyasaya para süreceğini açıklamasıyla güç kazanan dolar, yeni haftaya 2.23 liranın üzerine çıkarak başladı. Küresel piyasalarda yen karşısında 112.71 yen...

03 Kasım 2014 Pazartesi 09:04
Dolar Japonya Desteğiyle 2.23 Lira Sınırında






İSTANBUL, 3 Kasım () - Japonya Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için piyasaya para süreceğini açıklamasıyla güç kazanan dolar, yeni haftaya 2.23 liranın üzerine çıkarak başladı.

Küresel piyasalarda yen karşısında 112.71 yen ile yedi yılın, euro karşısında ise 1.2485 dolar ile iki yılın en yüksek düzeyine tırmanan ABD para birimi, liraya karşı da güç kazandı ve günün ilk işlemlerinde 2.23 lirayı da aşarak 2.2305 liraya yükseldi.

Dolar, daha sonra gelen satışlarla 2.2280 - 2.2290 lira bandında hareket etmeye başladı.

Dolardaki güçlü yükseliş emtia piyasalarında da etkisini gösterdi ve geçen hafta büyük kayıplar yaşayan altının onsu 1,161 dolara geriledikten sonra, biraz toparlanarak Hong Kong Borsası'nda 1,167 dolara kadar çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın varlık alımlarını bitirerek parasal genişlemeye son vermesinin ardından, Japonya Merkez Bankası para politikasını gevşeterek daha fazla tahvil ve diğer varlıklardan alacağını açıkladı.

Japonya Merkez Bankası'nın ekonomik büyüme ve enflasyonun beklendiği ölçüde hız kazanamamasının ardından aldığı kararlar, küresel finans piyasalarında sürpriz olarak değerlendirildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.