Dolar sonunda patladı: 4.5 TL'yi gördü

Dolar tüm zamanların rekorunu kıran çılgın yükselişi ilk kez 4.5 TL seviyesine kadar çıktı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:22
Dolar sonunda patladı: 4.5 TL'yi gördü






Dolar sonunda patladı: 4.5 TL'yi gördü

Türkiye'de dolar ve eoru çılgınlığı yeni bir boyut kazandı. Güne tarihi rekor düzeylere yakın başlayan dolar 4.5007 lira ile, avro 5.3251 lira ile ve sterlin 6.0698 lira ile yeni tarihi rekor düzeylerine tırmandı. Merkez Bankası’nın açıklaması ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın AKP'ye gittiğinin duyulmasının ardından 4.41 liraya kadar çekildikten sonra 4.43 - 4.44 lira aralığına döndü.


Kredi derecelendirme şirketi Moody’s’in yatırımcı hizmetleri birimi Moody’s Investor Service, dün yayınladığı “Bankacılık Sistemi Görünümü – Türkiye’nin finansman ve varlık kalitesine ilişkin aşağı yönlü riskleri görünümü negatif yapmamıza yol açtı” başlıklı raporda, yavaşlayan ekonomik büyüme, etkisiz para politikaları, para birimindeki değer kaybı ve yüksek işsizlik gibi etkenlerin birleşimi nedeniyle finansman ve varlık kalitesindeki görünümün negatif olduğu vurgulandı

MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Döviz kurlarındaki hızlı tırmanış sürerken Merkez Bankası, "Gerekli adımlar atılacaktır" uyarısı yaptı. Açıklamanın ardından dövizde tırmanış durdu.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" denildi.

Açıklamanın hemen ardından, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile görüşmek üzere AKP Genel Merkezi'ne gitti.

AÇIKLAMA SONRASI ESKİ ARALIĞINA DÖNDÜ

Açıklama öncesi 4.50 ile yeni tarihi rekor düzeylerini gören dolar, Merkez Bankası’nın açıklamasının ve Çetinkaya'nın AKP'ye gittiğinin duyulmasının ardından 4.41 liraya kadar çekildikten sonra 4.43 - 4.44 lira aralığına döndü.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.