Dolardaki tırmanış dışarıda düşen altın fiyatlarını da tetikledi

Gülseli Kenarlı / İstanbul, 5 Mart () - Dolardaki yükseliş altın fiyatlarını da artırıyor. Şubat ayında onsu 1,234 dolar olan altının gramı Kapalı Çarşı'da 98 liraya satılırken, bugün onsu 1,205 dolar olan altının gramı 100 liradan...

05 Mart 2015 Perşembe 16:31
Dolardaki tırmanış dışarıda düşen altın fiyatlarını da tetikledi






Gülseli Kenarlı / İstanbul, 5 Mart () - Dolardaki yükseliş altın fiyatlarını da artırıyor. Şubat ayında onsu 1,234 dolar olan altının gramı Kapalı Çarşı'da 98 liraya satılırken, bugün onsu 1,205 dolar olan altının gramı 100 liradan satılıyor.

Uluslararası piyasalarda altının onsu yükselmezken, dolar karşısında değer kaybeden lira nedeniyle yurtiçinde altın fiyatları yükseliyor.

'nın sorularını yanıtlayan Ekonomist Ateşan Aybars, altının uluslararası piyasalarda yükselmediğini belirterek, "Lira cinsinden altının değeri yüksek çünkü altın dolar bazında değerleniyor" dedi.

Aybars, altının lira ile alakası olmadığını ifade ederek, "Bir dünya emtiası; ama, lira cinsinden altının değeri yüksek çünkü altın dolar bazında değerleniyor. Liranın zayıflaması ile altın fiyatı yükselir. Dolar yükselme trendinde. Hiç olmayan yerlere geldi. Trend yönünde hareket etmek lazım. Yükseliş bir dönem daha sürecektir" diye konuştu.

Şubat ayında onsu 1234 dolar olan altının gramı Kapalıçarşı'da 98 liraya satılırken, bugün onsu 1205 dolar olan altının gramı 100 liradan satılıyor.

Altının onsu sabah saatlerinde bu yana 1198-1205 aralığında hareket ediyor. Kapalıçarşı'da altının gramı 100 lira, çeyrek altın 172 lira ve Cumhuriyet altını 661 liradan satılıyor.

(FOTOĞRAFLI)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.