Dünya'da en çok kullanılan VIP araçlar Türkiye'de üretiliyor

Ertex otomotiv, iş insanlarının kullanımına uygun olarak geliştirdiği tasarımı çok sayıda lüks otomobil modeline uygulayarak her yıl 150 otomobili yurt dışına satıyor.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 10:11
Dünya'da en çok kullanılan VIP araçlar Türkiye'de üretiliyor






Dünya'da en çok kullanılan VIP araçlar Türkiye'de üretiliyor


Yurt dışından aldığı otomobilleri lüks ve konforlu VIP araçlara çevirerek 3 katı fiyatla 4 kıtaya ihraç eden Ertex Otomotiv,yılın ilk 6 ayında satışlarını ikiye katladı. Yılda ortalama 150 araç dizayn eden şirket,araçları ihtiyaçlara özel olarak tasarlarken, trafikte geçen zamanın verimli bir şekilde değerlendirilmesini ve seyahatlerin ev konforunda yapılabilmesine imkan sağlıyor.

Üretiminin yüzde 70'ini ihraç eden Ertex Otomotiv, müşterilerinin istekleri doğrultusunda araçların içini masaj yapan, ısıtma, havalandırma ve ayak dinlendirme özelliklerine sahip koltuklar, yüksek kaliteli ses sistemi, çay-kahve makineleri, buzdolabı, mücevherlik, çelik kasa, tablet bilgisayar, televizyon, Playstation gibi bileşenler ile donatılabiliyor.

İş insanları, siyasetçiler, kamu yöneticileri ve sanatçılar başta olmak üzere birçok kişi trafikte geçen zamanı daha verimli kullanabilmek için ofis ortamının rahatlığına ve donanımına araçlarında da sahip olmak istiyorlar. Gerektiğinde iş toplantılarını yapmak ve misafirlerini ağırlamak için de araçlarının konfor ve mahremiyet sağlayacak özelliklerde olmasını arzu ediyorlar.

Kişisel isteklere göre yaptığı VIP otomotiv tasarımlarıyla dünyada ses getiren Ertex Otomotiv, sipariş yoğunluğu yaşıyor. Avrupa'da başta Fransa, Almanya, Hollanda olmak üzere tüm AB ülkelerinden; Asya ve Orta Doğu'da ise ağırlıklı olarak Azerbaycan, Dubai, Katar ve Suudi Arabistan'dan ciddi talep alan şirket, bu yılın ilk 6 ayında satışları ikiye katlayarak 47 araç ihracı gerçekleştirdi. Ertex Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç, "Yaptığımız tasarımlar, Türkiye'ye büyük katma değer artışı ve döviz girdisi sağlıyor. Almanya'dan gelen araçları VIP tasarımına çevirip, 3 katı değer kazandırarak ihraç ediyoruz. Müşterilerimizin tercihi daha çok Mercedes Vito, V Class, Sprinter, Maybach, Volkswagen Caravella, Crafter ve Cadillac Escalade sınıfından araçlar oluyor. Özel tasarımlı VIP Van tercih eden müşterilerimiz arasında siyasiler, diplomatlar, sanatçılar ve iş insanları bulunuyor." dedi.

Ortadoğu Bizim Tasarım Limuzinlerimize Biniyor

Halihazırda Orta Doğu ülkelerinin daha çok limuzin modellerine talip olduğunu kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç şöyle devam etti: "Limuzin modeli, Ertex Otomotiv'in dünyada ilk defa minibüsleri uzatıp, VIP limuzin haline getirdiği halidir. Limuzin modelinde araç uzatılarak daha geniş ve konforlu kullanım alanı sağlıyoruz. Avrupa ülkelerindeki müşterilerimiz ise daha çok Business Edition modelimize ilgi gösteriyor. Bu modelde keskin hatlar bulunmuyor. Tamamen Ertex Otomotiv'in tasarladığı, sade görünümlü ve fonksiyonel özelliklere sahip bir araç sınıfı. Ertex olarak biz, tasarımı, 'Geleneğin ve teknolojinin birlikteliği, ultra-lüks ambiyans ve ideal ofis ortamının kaynaşması' olarak tanımlıyoruz."

Yüzde 20 Büyüyor

VIP tasarımında Türkiye'de pazar paylarının yüzde 40 olduğuna da dikkat çeken Malkoç, "Yılda yüzde 20 büyüme kaydediyoruz. Bu, yıllık araç kapasitemizin yüzde 20 artması anlamına geliyor. Yıllık 15 Milyon Euro olan ciromuzun yüzde 40'ını ihracat oluşturuyor. Yılda ortalama 150 - 200 araç üretiyoruz. Türkiye'den de ciddi talep alıyoruz. Ayrıca araçlarımızın güvenlik homologasyon testleri uluslararası güvenlik testi kuruluşu Applus+ IDIADA tarafından yapılıyor. Araçlarımızın Avrupa standartlarında güvenlik kriterlerini sağladığına dair sertifikaları bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Ertex Otomotiv
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.