Dünya gıda fiyatlarındaki düşüş şeker etkisiyle sürüyor

İstanbul, 2 Nisan () - Dünya gıda fiyatlarındaki düşüş, şeker fiyatındaki sert gerilemenin etkisiyle Mart ayında da sürdü. Birleşmiş Mİlletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Fiyatları Endeksi, Mart ayında yüzde 1.5 düşüşle 173.8...

02 Nisan 2015 Perşembe 11:51
Dünya gıda fiyatlarındaki düşüş şeker etkisiyle sürüyor






İstanbul, 2 Nisan () - Dünya gıda fiyatlarındaki düşüş, şeker fiyatındaki sert gerilemenin etkisiyle Mart ayında da sürdü.

Birleşmiş Mİlletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Fiyatları Endeksi, Mart ayında yüzde 1.5 düşüşle 173.8 puana geriledi. Böylece, endeksteki yıllık düşüş de yüzde 18.7'yi buldu.

FAO'dan yapılan açıklamada, "Şeker fiyatları, Mart ayındaki sert düşüşle 2009 yılı Şubat ayından sonraki en düşük düzeyine geriledi. Şeker ile birlikte bitkisel yağ, tahıl ve et fiyatlarındaki düşüş de sürdü. Bu düşüşler, artan süt ürünleri fiyatlarını Endeks üzerinde etkisiz bıraktı" denildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.