Dünyanın İlk Gezici Mutfak Festivali Türkiye'de

Gülseli KENARLI - Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () DÜNYANIN ilk gezici mutfak festivali Omnivore World Tour, dünyadan ve Türkiye'den bir çok şefi bir araya getirdi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sirha İstanbul Fuarı"...

27 Kasım 2014 Perşembe 17:13
Dünyanın İlk Gezici Mutfak Festivali Türkiye'de






Gülseli KENARLI - Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () DÜNYANIN ilk gezici mutfak festivali Omnivore World Tour, dünyadan ve Türkiye'den bir çok şefi bir araya getirdi.
İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sirha İstanbul Fuarı" kapsamında gerçekleştirilen festivalle, katılımcılar şeflerle bir araya gelme imkanı buluyor.
Dört farklı bölümden oluşan Omnivore'da, mutfak profesyonelleri ve genç yetenekleri dünyaca ünlü şeflerle buluşturan Master Classes, ev sahibi ve uluslararası şeflerin birbirinden enfes lezzetler ile mutfak meraklılarını ağırlıyor.
Fuarda kurulan standla, katılımcılar şefleri yemek yaparken izleyerek mutfakta püf noktalarını öğreniyor ve kısa eğitim programlarına katılıyor.

İlk gün, Omnivore World Tour kapsamında sahne alan Petra Roasting'in kurucu ortaklarından Kaan Berksan, ziyaretçilere değerli kahve bilgileri verirken, şef Ali Ronay ekibiyle yemek yaptı.

"LİMİTLERİ BİRAZ ZORLAYALIM DİYE İSTANBUL'A GELDİK"
Omnivore'un kurucusu Luc Dubanchet, Omnivore'un arkadaşlığa dayalı, şeflerin ve yeme içme sektörünün buluştuğu bir fikir olduğunu belirterek, "İstanbul bu nedenle bize çok enteresan geldi. Limitleri biraz zorlayalım diye İstanbul'a geldik. Omnivore 10 yıldır yapılıyor ve 700'ü aşkın şef dünyayı turladı bizimle. Bu gezilerin amacı, yaratıcılıkların, fikirlerin bir arada buluşması. Mutfak, yaratıcı ve yeniliklere açık bir yer. Bu nedenle Omnivore'un daha çok insana yayılmasını önemsiyoruz. Ne kadar çok insan, ne kadar çok şefle buluşursak, o kadar güzel fikirler çıkacağına inanıyoruz" dedi.
Dubanchet, Türk mutfağının çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Çünkü inanılmaz bir geçmişten gelen harika değerler ve tatlar var. Bunları yeniliklerle birleştirerek bir adım üzerine çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Tam bu zamanda burada olduğumuz için çok mutluyum" diye konuştu.
Yiyecek-içecek ve mutfak profesyonellerini bir araya getirecek olan Sirha İstanbul Fuarı cumartesi gününe kadar açık kalacak.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.