Ebola Dünya Borsalarını Vurdu, Bıst Etkilenmedi

İSTANBUL, 24 Ekim () - ABD'nin New York kentinde bir doktora ebola teşhisi konulması, dünya borsalarını vururken, virüsün güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul (BIST) üzerinde önemli bir etkisi olmadı. ABD'nin en büyük...

24 Ekim 2014 Cuma 10:04
Ebola Dünya Borsalarını Vurdu, Bıst Etkilenmedi






İSTANBUL, 24 Ekim () - ABD'nin New York kentinde bir doktora ebola teşhisi konulması, dünya borsalarını vururken, virüsün güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul (BIST) üzerinde önemli bir etkisi olmadı.

ABD'nin en büyük kenti New York'ta, Afrika'dan dönen bir doktorda Ebola virüsüne rastlanması, hastalığın yayılacağı korkularını artırdı.

Hastalığın yayılmasıyla küresel ekonomide beklenen iyileşmenin gecikeceğine ilişkin endişeler risk iştahını kırdı ve dünya borsalarında satışlara neden oldu.

Borsa İstanbul Endeksi, günün ilk işlemlerinde 79 bin 474 puan ile dünkü kapanışa yakın düzeylerde başladıktan sonra 79 bin 500 puanı da aştı.

Beklentilerden iyi gelen Almanya ve Euro Bölgesi verileri ve Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasıyla dün 2.24 liranın altına gerileyen dolar bugün yeniden 2.24 liranın üzerine çıktı.

ABD para birimi 2.2430 lira düzeylerine kadar yükselirken, dün biraz gevşeyen euro da 2.8383 lira düzeylerine kadar yükseldi.

Ebola endişelerine bağlı olarak ABD borsa endeksleri ve ABD tahvil faizleri geriledi. ABD'nin ardından Asya borsalarında da kayıplar yaşandı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.