Ekonomik güven endeksi üst üste ikinci düşüşle 87.07'ye indi

İstanbul, 26 Şubat () - Ekonomik Güven Endeksi, imalat sanayii ve perakende ticaretteki gerilemelerin etkisiyle Ocak ayından sonra, Şubat'ta da azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ekonomik güven endeksi Şubat ayında bir önceki...

26 Şubat 2015 Perşembe 11:26
Ekonomik güven endeksi üst üste ikinci düşüşle 87.07'ye indi






İstanbul, 26 Şubat () - Ekonomik Güven Endeksi, imalat sanayii ve perakende ticaretteki gerilemelerin etkisiyle Ocak ayından sonra, Şubat'ta da azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ekonomik güven endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2.6 azalarak 89.38 değerinden 87.07 değerine düştü.

Ekonomik güven endeksindeki azalma, imalat sanayi ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

İmalat sanayi güven endeksi, Şubat ayında yüzde 2.1 azalarak 106.5 değerinden 104.3 değerine gerilerken, perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 0.8 azalışla Şubat ayında 103.53 değerine düştü.

Buna karşılık, tüketici güven, hizmet sektörü güven ve inşaat sektörü güven endeksleri ise Şubat ayında Ocak ayına göre artış gösterdi.

Tüketici güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0.5 artarak 68.06 değerine, hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0.9 artarak 101.94 değerine, inşaat sektörü güven endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2.9 artarak, 84.98 değerine yükseldi.

(GRAFİK)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.