Elmasın Yatırım Aracı Olarak Gelişmesi İçin İşbirliği

İSTANBUL, 17 Ekim () - World Diamond Mark (WDM) ile Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Türk mücevher sektöründe elmas kullanımının gelişmesi; elmasın bir yatırım aracı olarak genişlemesi ve Türkiye'nin dünya pazarından alacağı...

17 Ekim 2014 Cuma 16:44
Elmasın Yatırım Aracı Olarak Gelişmesi İçin İşbirliği






İSTANBUL, 17 Ekim () - World Diamond Mark (WDM) ile Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Türk mücevher sektöründe elmas kullanımının gelişmesi; elmasın bir yatırım aracı olarak genişlemesi ve Türkiye'nin dünya pazarından alacağı payı artırmak amacıyla bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Dünya Elmas Borsaları Federasyonu (DEBF) tarafından kurulan bir vakıf olan World Diamond Mark'ın Başkanı ve Moskova Elmas Borsası Başkanı Alex Popov ile Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner'in imzaladıkları işbirliği kapsamında, kuyumculuk sektörünün eğitimi, başta elmas olmak üzere değerli taş kullanımının yaygınlaştırılması, tüketicilerde mücevher kullanımının yaygınlaştırılmasını desteklemek amacıyla kalite ve güvenlik seviyelerinin yükseltilmesi hedefleniyor. 

MİB Başkanı Ayhan Güner, Türkiye'nin 2013 yılında kayıtlı ihracatının 2.25 milyar dolar olduğunu; bunun yanı sıra 1.3 milyar doların üzerinde bir satışın doğrudan turistlere yapıldığını, Türkiye'nin 4 milyar dolar seviyelerinde olan ihracatının; içinde elmas kullanılarak üretilen mücevherin payının artması halinde 10 milyar dolar seviyelerine çıkmasının sürpriz olmaması gerektiğini belirtti. 

İstanbul Elmas Borsası'nın kısa sürede ciddi bir ticaret hacmine ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Güner; "İsrail, Belçika ve Dubai elmas borsalarının yıllık işlem hacmi 100 milyar doların üzerinde. Ulaşımı, erişimi ve ticareti çok daha kolay ve güvenli olan ülkemizin bu büyüyen pazardan pay alacağını da hesaba katmamız gerekiyor. İddialı konuşmak istemem ama 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar hedefini tutturmamız kimseyi şaşırtmasın" dedi.

Elmas, Borsa İstanbul bünyesinde kurulan Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası'nda 30 Eylül'de gerçekleştirilen ilk seans ile işlem görmeye başladı.

(FOTOĞRAFLI)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.