Emekli maaşları ne kadar oldu? Emekliye çifte zam geliyor

2018 yılı ocak ayında ortalama yüzde 5,9 zamlı maaş almaya hazırlanan memur ve işçi emeklilerine yüzde 4 oranında ikinci bir ek ödeme zammıyla hesaplarına yatıyor. 17 Ocak Çarşamba günü yatmaya başlayacak olan ilk zamlı maaşlarda fiili artış 100 TL'yi geçiyor.

14 Ocak 2018 Pazar 08:56
Emekli maaşları ne kadar oldu? Emekliye çifte zam geliyor






Emekli maaşları ne kadar oldu? Emekliye çifte zam geliyor


Ocak ayında ortalama yüzde 5,9 zamlı maaş almaya hazırlanan memur ve işçi emeklilerine yüzde 4 oranında ikinci bir ek ödeme zammıyla hesaplarına yatıyor. Bu arada Memur ve SGK emeklileri için 2018'in ikinci zammı Haziran ayında görüşülüp karara bağlandıktan sonra, Temmuz ayı maaşlarına yansıyacak.

SGK ve memur emeklileri, 2018 yılı ocak ayında alacakları yeni yılın ilk maaşına çifte zam geliyor. 17 Ocak'ta maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için ortalama zam miktarı yüzde 9.5'u geçiyor.

Emeklilere yılın ilk maaşı çifte zamlı ödenecek. 2017 Aralık ayının enflasyon oranına göre belirlenen emekli maaşlarına zam yüzde 5.69 olmuştu. SSK ve Bağ- Kur emeklileri zamlı maaşlarını ayın 17'sinden itibaren hesaplarından alacaklar. Maaşların artmasıyla, emekli maaşları üzerinden hesaplanan yüzde 4 oranındaki ek ödemeler de yükselecek. Emekliler böylece çifte zamm almış olacak.

Memur emeklileri ise bu ayın başında maaşlarını zamsız olarak aldı. Zam farkları, önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak. Zam farkı en geç bir sonraki ayki aylıkla beraber ödenecek. Bu durumda emekli Şubat'ta artırılmış maaşıyla birlikte 1 aylık zam farkı da alacak.

2018 TEMMUZ AYINDA EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Emekliler, bu yıl ikinci zammı Temmuz'da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının oranını, 2018'in ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon belirleyecek. Memur emeklileri ise yüzde 3.5 zam ve 2018'in ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark alacak. 2018 Yılı Programı'nda Temmuz artışlarına ilişkin öngörü yer alıyor. Programda, bir önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz'da maaşlarının yüzde 4.02 artırılacağı öngörülüyor. Memur emeklilerinin ise yüzde 3.5 zam + enflasyon farkı alacağı tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 14.01.2018 06:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gülay doğan 2018-01-14 17:13:33

ben şu intibak için anayasa mahkemesinin gününü çok merak ediyorum..bilen varmı..2017 de gitti..daha kac yıl bekliyecegiz..bir bilsek...

Avatar
aziz bey 2018-01-14 10:00:44

Emekliye verilen zam miktarı yeterli değil. milyonlarca memur emeklisi aldığı maaşla sadece rezil ediliyor. Emekli olduktan sonra çalışmak zorunda kalan emeklilere kimse iş vermiyor.