Emekli maaşları ne zaman yatacak, emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, bin liralık bayram ikramiyesi ile erken maaş ödemesi haberinde.. Emeklilere verilecek ikramiyeler 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde ödenecek.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 08:17
Emekli maaşları ne zaman yatacak, emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?






Emekli maaşları ne zaman yatacak, emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?


Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlarca emekli maaşını ne zaman alacağını merak ediyor. Hükümetin emeklilere verdiği bin TL tutarındaki ikramiyenin yatacağı tarih ise belli oldu. Buna göre SSK emeklileri, Bağ-Kur Emeklileri ile Emekli Sandığı emeklilerinin ne zaman maaşları çekeceği de bakan Zehra Zümrüt tarafından açıklandı. 

Emekli maaşları ne zaman yatacak?


 Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu.Bayram ikramiyesi, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ve Emekli Sandığı emeklilerine o tarihte verilecek.

Kurban Bayramı ikramiyesi için emeklilere son dakika müjdesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Kurban Bayramı ikramiyesinin tarihi artık netleşti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos'ta ödeneceğini bildirdi.

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da bayram ikramiyesi ödemeleriyle emeklilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun."

ONLARA TEK BİR İKRAMİYE VERİLECEK

Emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemesinin dosya başına 1.000 lira olacağını anımsatan Selçuk, şu bilgileri paylaştı:

"Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak."

Selçuk, Kurban Bayramı için 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira bayram ikramiyesi ödeneceğini bildirdi.

Son Güncelleme: 08.08.2018 07:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.