En çok tercih edilen SUV

  2013 yılı sonunda tümüyle yenilenen Nissan Qashgai  ikinci nesliyle başarısını sürdürüyor.

01 Kasım 2016 Salı 07:53
En çok tercih edilen SUV






En çok tercih edilen SUV

    2013 yılı sonunda tümüyle yenilenen Nissan Qashgai  ikinci nesliyle başarısını sürdürüyor.
   Araçta standart olarak sunulan LED ile kombine edilen ön farlar bumerang şekliyle aracın ön bölümüne farklı bir hava katmış. Radyatör ızgarası ve bu bölümdeki kromaj kaplama markanın modern tasarım anlayışını yansıtıyor.Yeni Qashqai, selefine göre 20 mm daha geniş, 47 mm daha uzun ancak 15 mm daha alçak.
    Aracın direksiyon üzerindeki kumandaları ergonomik. İç mekanda kullanılan piyano siyahı kaplamalar şık olsa da toz ve parmak izini kolaylıkla gösteriyor.  Orta konsolda dijital bir ekran görünümü ile göze hoş geliyor. Bu ekran üzerinden müzik, navigasyon sistemlerini kontrol etmek mümkün. Ayrıca bu ekran geri görüş kamerası ve Nissan güvenlik kalkanı sisteminin görüntülerini de iç mekana yansıtıyor. 
 



  Kapı içlerinde ve vites kenarlarında kullanılan ambiyans aydınlatmaları da oldukça şık ayrıntılar olmuş. Özellikle gece sürüşünde araca ayrı bir hava katıyor.Gösterge paneli de yenilik rüzgârlarından nasibini almış.Nisssan Qashgai arka  bagaj hacmi ise 20 litre artırılarak 430 litreye çıkarılmış.Aracın panaromik üst camı aracın aydınlık ve ferah görünüm sağlaması bakımından büyük önem taşıyor.
     Ülkemizde en çok tercih edilen dizel Nissan Qashqai modelinde Renault’dan alınan 1.6 litrelik turbo dizel motor kullanılınıyor.Bu motor 4000 devirde 130 PS güç, 1750 d/d’de 320 Nm tork üretiyor.   Motorun gücü ön tekerleklere markanın X-Tronic ismini verdiği CVT teknolojili bir otomatik şanzımanla aktarılıyor. Fabrika verilerine göre 0’dan saatte 100 km hıza 11.1 saniyede ulaşan Qashqai’nin karma kullanımda yakıt tüketimi de 4.6 litre. 
    Genel hatları ile dış görünümü ile otomobilseverleri hayli memnun eden Nissan Qashgai kullanımkolaylıkları ile de kullanıcılarına otonobil kullanmanın zevkini yaşatıyor.Ülkemizde yıl sonu kampanyları ile satış adetlerini daha da arttıran NissanQashgai 1.6 dizel ,1.2 benzinli motorları ile satışta.Satış rakamları 84 bin TL2den başlıyor.Donanım ve motor seçeneklerine göre fiyatlar  129 bin TL bandında değişiklik gösteriyor.


Artıları:
Aracın benzin ve dizel versiyonlarında yakıt tutumluluğu.
Yol tutuşu


Eksileri:
   Günümüzde modern iç dizayn kullanılan vites görünümünde hala eski bir görünümde vites topuzu seçilmesi.
   Yol sesinin yüksek hızda hissedilmesi.
   
 
 
 
 
Son Güncelleme: 01.11.2016 07:58
Anahtar Kelimeler:
Nissan Qashgai
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.