Ev alacak olanlar için fırsat dönemi... Tam zamanı

Ev almak için fırsat kollayanlara uzmanlardan önemli uyarı. Döviz cinsinden birikimi olanlara seslenen uzmanlar 'Yatırım için bu tür fırsatlar üç beş yılda bir gelir" görüşünde..

04 Eylül 2015 Cuma 03:36
Ev alacak olanlar için fırsat dönemi... Tam zamanı






Ev alacak olanlar için fırsat dönemi... Tam zamanı

Piyasalarda dolar ve avronun hızlı artışı en çok yeni ev almak isteyenlere yaradı. Uzmanlara göre tasarrufunu dövizle yapanlar için bu tür fırsatlar üç - beş yılda bir gelir..
Dövizin yükselmesi her sektörde maliyetleri artırıyor. İnşaat da bu alanlardan birisi. Patronlara göre ise bu dönem ev almak için en uygun zaman. Özellikle dövizi olanlar bunu bozdurup parayı konuta yatırabilir.

KUR EMLAK YATIRIMCISI İÇİN FIRSAT

DOLAR kurunda son dönemde yaşanan artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşlarından, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeleri tavsiyesi geldi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, "Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmez" dedi.

YÜZDE 10 ARTIŞ MÜMKÜN

Normal şartlarda gayrimenkul sektörünün eylül ayında piyasanın canlanmasını beklediğini anımsatan Durbakayım, şunları kaydetti: "Seçimler ve Kurban Bayramı, yaz tatilinin 2 hafta uzaması gibi etkenlerle piyasanın canlanma beklentisi kasım ayı sonuna ötelendi. Eğer süreç normal şartlarında devam etseydi, yüzde 20'le ulaşan zamların fiyatlara yansıması şaşırtıcı olmazdı. Ancak beklentilerin kasım ayından sonraya sarkması ve bu süreçteki daralma zam dalgasının etkisini yitirmesine neden olacağı gibi büyüklüğünü de yüzde 10 seviyelerine düşürmesine neden olacaktır. Bunun da yatırımcı ve ihtiyaç sahiplerine alım için önemli bir fırsat yarattığını düşünüyoruz."

Dövizi olan hemen girsin

DEMİR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: Özellikle elinde döviz bulunan yatırımcıların hiç düşünmeden gayrimenkule yatırım yapmalarını öneririm. Şu an Uzak Doğu piyasalarından kaynaklı dövizde bir yükseliş var ama bu sürekli olmayacaktır.

İstikrar yeniden hakim olacak

MAKRO İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan: Kurdaki artışın fiyatlara yansımamış olması yatırımcı açısından çok büyük bir fırsat. Konut edinmeyi planlayanlar açısından fiyatlar zamlanmadan karar alıp yatırım yapılması gereken bir dönem içindeyiz. Seçim sonrası hepimiz hükümetin kurulmasını ve tekrar istikrarın ve güvenin hakim olmasını bekliyoruz. Bugünden yarını görüp yatırım yapanlar kazanacaktır. O nedenle ev almayı düşünen vatandaşlarımıza 'vakit kaybetmeden bir eve yazılın' diyoruz."





Son Güncelleme: 04.09.2015 03:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.