Fashionist 4. yılında: Gelinlik ihracatında hedef büyüdü

Gelinlik ve damatlıkları için dünyanın en iddialı modellerini üreten Türk tekstilcileri sektörün en büyük fuarında biraraya geliyor.

22 Ekim 2016 Cumartesi 12:47
Fashionist 4. yılında: Gelinlik ihracatında hedef büyüdü







Fashionist 4. yılında: Gelinlik ihracatında hedef büyüdü


Gelinlik ve damatlıkları için dünyanın en iddialı modellerini üreten Türk tekstilcileri sektörün en büyük fuarında biraraya geliyor.

Türk tekstilinin en önemli organizasyonları arasında yer alan Fashionist Abiye, Gelinlik Damatlık Fuarı kapılarını 4. kez açıyor. Rusya’nın uyguladığı ambargoların kalkmasının hemen ardından düzenlenen fuara bu yıl Ekonomi Bakanlığı ile İHKİB, İTHİB ve İTKİB tam destek veriyor.

2017 Ocak ayında Fashion Week ve The Core ile aynı hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan Fashionist, İstanbul'da uluslararası moda rüzgarı estirirken ülke ekonomisine de hareket getirecek.

GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR HEDEFLER KOYDUK

Uluslararası düzeyde sektörün en büyük Türk fuarı olma özelliğini taşıyan Fashionİst için bu yıl 35 ülkede tanıtım çalışması düzenlendi. Geçtiğimiz yıl 700 profesyonel alıcıyı ağırlayan Fashionist bu yıl 35 ülke, 74 şehirden en az bin alıcıyı ihracatçılarla buluşturacak. Fuar organizasyonunu uluslararası boyuta taşıyan Patika Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Didem Cılga 'Her yıl sektörün önüne gerçekçi hedefler koyduk. Her fuarda bir öncekine oranla daha geniş coğrafyadan, farklı ülkelerden alıcıların gelmesini sağladık" dedi.
Rusya'nın ambargoyu kaldırmasının ardından sektörün 2017 beklentilerinin de arttığını kaydeden Cılga şunları söyledi; "Rusya pazarı sektörümüz için çok önemli. Rus pazarında Avrupalı rakiplerimiz ambargo yüzünden rol çalsa da, bir yıllık kaybı kısa sürede telafi edecek yeteneğe sahibiz. Dünya'da yükselen moda trendlerini takip eden canlı bir üretici kitlemiz var. 14 bin civarında ürün çeşitliliği sunuyoruz. Alıcılar için en cazip modeller ve fiyat avantajları sunuyoruz. Fashionist geride bıraktığımız 4 yıl içinde sektörde rüştünü ispat etmiş çok önemli bir fuar haline geldi. 2017 Gelinlik ve Abiye ihracatında iyi bir dönemin işaretlerini alıyoruz."

35 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ GELECEK

Aralarında Rusya, Almanya ABD, Hollanda, Hindistan ve İngiltere gibi ülkelerinde bulunduğu 35 ülkeden profesyonel alım heyetleri fuar boyunca Hilton ve Ramada'da ağırlanacak. Fuar alanına oldukça yakın bir bölgede ve Osmanbey piyasasına hakim İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlecek. Fuara bu yıl en az 25 bin kişinin ziyareti hedefleniyor.

HANGİ ÜLKELERDEN ALICILAR GELİYOR

Fuara bu yıl sektörün önem verdiği 35 ülkeden 1000 kişilik alım heyetinin katılımı kesinleşti. Fuara katılacak olan ülkeler ise şunlar:
Saha çalışması yaptığımız bölgeler,

ORTADOĞU BÖLGESİ

Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai,Abu Dhabi), Katar (Al Doha), Bahreyn (Al Manama), Kuveyt (Kuveyt Şehri), Suudi Arabistan (Rıyadh, Jeddah, Al Damam), Umman Sultanlığı (Maskat Ürdün    Amman, İrbid), Filistin (Kudüs , Bethlehem , Hebron, Nasırai , Haifa , Yafa , Nablus), Lübnan (Beyrut), İran (Tahran, Tebrız, Esfahan,Mashhad, Shiraz)

TÜRK CUMHURİYETLERİ VE KAFKASYA

Azerbaycan (Bakü), Kazakistan (Astana, Alma-Ata, Taraz), Özbekistan (Taşkent, Semerkand, Buhara), Rusya (Moskova, Pyatİgorsk), Doğu Türkistan (Urumçi , Hoten , Kaşgar), Ukrayna (Odessa, Kıev), Dağıstan (Makhachkala), Çeçenistan (Grozni)

AFRİKA

Fas (Marakesh , Casablanca), Tunus (Tunus , Sus, Nabıl , Bızerte, Sfaks), Cezayir (Algıers, Algerıa, Bleda, Medea), Libya (Trablus, Bingazi), Mısır (Kahire, İskenderiye, Port Saıd, Sharm El-Sheıkh)

AVRUPA

Almanya (Berlin, Munich, Frankfurt), Hollanda (Amsterdam), Fransa (Paris), Belçika (Bruxelles), İtalya (Roma, Milan), Kosova (Priştine – Prizen), Makedonya (Üsküp), Sırbistan (Belgrad), Bosna Hersek (Saraybosna), Albania (Tiran), Montenegro (Poodgorica)


 
Son Güncelleme: 22.10.2016 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.