Fed beklenen faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası, politika faizini beklendiği gibi sabit tuttu ancak bir sonraki toplantısında faiz artırabileceğinin sinyalini verdi.

02 Kasım 2017 Perşembe 01:19
Fed beklenen faiz kararını açıkladı






WASHINGTON(AA) - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) Washington'da yapılan iki günlük toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından yayımlanan karar metnine göre, 9 FOMC üyesi, faiz oranını yüzde 1,00-1,25 aralığında sabit tutma kararını oy birliğiyle aldı.

Faiz artırımı sinyali

Karar metninde ülke ekonomisinin gücünü koruduğu vurgulanırken şu değerlendirmeye yer verildi:

"FOMC'nin eylül toplantısından bu yana alınan veriler, iş gücü piyasasının güçlenmeye devam ettiğini ve ekonomik aktivitelerin kasırgalara rağmen sağlam hızda arttığını gösterdi. Kasırgalar istihdamın eylülde düşmesine neden olsa da işsizlik gerilemeye devam etti. Hane halkı harcamaları ılımlı artışını sürdürüyor ve sabit yatırımlardaki büyüme son çeyreklerde hızlandı.”

Ülke ekonomisinin büyüme hızı için eylül ayında yayınlanan bir önceki FOMC karar metninde "sağlam" yerine "ılımlı" ibaresi kullanılmıştı.

Analistler, söz konusu olumlu değişikliği, Fed'in aralıkta yeniden faiz artıracağına yönelik bir sinyal olarak değerlendirdi.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

Son Güncelleme: 02.11.2017 02:54
Anahtar Kelimeler:
Ekonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.