Financell ve Paycell şimdi KKTC'de

- Turkcell'in Financell ve Paycell hizmetleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hizmete başladı

16 Ekim 2017 Pazartesi 13:40
Financell ve Paycell şimdi KKTC'de






İSTANBUL (AA) - Turkcell'in 1 yıl önce hayata geçirdiği Financell ve sadece telefon numarasıyla ödeme kolaylığı sunan Paycell, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) faaliyete başladı.

Turkcell açıklamasına göre, şirket, dijital dünyada sürdürdüğü öncülüğüne finansal hizmetler alanındaki ürünleriyle devam ediyor. 1 yıl önce hayata geçirilen ve bugüne dek teknolojik ürünlere ulaşımda 3 milyonu aşkın kişiye 6 milyar TL'den fazla finansman desteği sağlayan Financell ile Turkcell'in mobil ödeme çözümü Paycell, yurt dışına açılıyor.

KKTC'de hizmete başlayan Financell, buradaki Turkcell mağazalarında yer alan teknolojik ürünlerin satın alınmasında finansman desteği sağlayacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Financell'in desteğiyle müşterilerinin ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun esnek ödeme opsiyonları sunacak. Financell ile 12, 24 ve 36 ay taksit seçeneklerinin yanında kullanıcılar dilerse bedelin bir kısmını peşin, kalan kısmını taksitlendirerek de ödeme yapabilecek. Böylelikle ödeyecekleri taksit tutarını kendileri belirleyebilecek. Geri ödemeler ise faturalı hat sahiplerinin Kuzey Kıbrıs Turkcell faturalarına yansıtılacak.

Türkiye'de 5 milyonu geçen mobil ödeme ve elektronik para kullanıcısı bulunan Turkcell, KKTC'de de Turkcell kullanıcılarına Paycell ile mobil ödeme kolaylığı sağlıyor. Facebook, League of Legends, JoyGame, GameSultan, Busuu, GameForge, Badoo gibi çok sayıda oyun ve dijital içerik servisinde ödeme hizmeti vermeye başlayan Paycell, hızla genişleyen iş yeri ağıyla mobil cihazlar üzerinden "hızlı ve kolayca" ödeme imkanı sunuyor.


- Yeni hedefler Ukrayna ve Belarus


Eş zamanlı olarak Ukrayna'da da devam eden çalışmalar kapsamında, Paycell LLC finansal hizmetler şirketi üzerinden para transferi, kredi verme ve leasing faaliyetleri için lisans sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Rekabetin yüksek, mobil ödeme kullanımının yaygın olduğu Ukrayna pazarına giriş, yurt dışı stratejisi için önemli bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. Bu amaçla Ukrayna'da Paycell LLC şirketini kuran Turkcell, finansal şirket statüsüyle hizmet vermeyi amaçlıyor.

E-para ürünü öncelikli olmak üzere, cüzdan ve kart çözümleriyle de Paycell LLC, pazardaki geniş bir müşteri segmentini hedefliyor. Turkcell ayrıca, faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden biri olan Belarus'ta da Paycell ve Financell ürünlerini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalara başladı.


- "Sunduğumuz destek pazarın büyümesine ciddi katkı sağlayacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Küresel ürün servisler sunma odağımız çerçevesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru bir biçimde adresleyerek bunlara uygun çözümler geliştiriyoruz. Anlık mesajlaşma, müzik, TV, bireysel bulut gibi müşterilerimizin en yoğun ihtiyaç duyduğu başlıklarda dünya çapında milyonlarca müşterisi bulunan BiP, fizy, TV+, lifebox gibi ürünlerimiz var.

Bununla birlikte son dönemde müşterilerimizin en yoğun ilgi gösterdikleri alanlardan biri de teknoloji ve finansal hizmetleri buluşturan ürünler. Biz de buradaki ihtiyaca yönelik olarak Financell ve Paycell isimli iki hizmetimizi Kuzey Kıbrıs'ta da hizmete sunuyoruz."

Türkiye'de son derece yoğun ilgi gören bu ürünleriyle iki temel hedefleri bulunduğunu dile getiren Terzioğlu, bunlardan birincisinin müşterilerinin finansal işlemlerinde hayatlarını kolaylaştırmak, ikincisi ise müşterilerinin ihtiyaç duydukları en uygun cihaza kendi bütçesine en uygun ödeme seçenekleriyle sahip olabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Terzioğlu, teknolojik güçleriyle sundukları desteğin finansal hizmetlere erişimi de kolaylaştırarak pazarın büyümesine ciddi katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.