Findeks kredi notu için bilgi hizmeti veriyor

Kredi notunu öğrenmek isteyen kişilerin Findeks sistemini kullanması gerekirken, yapılacak kredi notu sorgulama ile birlikte güncel not durumu öğrenilir.

21 Kasım 2015 Cumartesi 11:12
Findeks  kredi notu için bilgi hizmeti veriyor






Kredi notu için bilgi almak isteyen kişilere gerekli tüm hizmetler Findeks üzerinden sunulmaktadır. Bu nedenle kişilerin üyelik açarak sistem üzerinden sorgulama yapması yeterli olacaktır. Sorgulama işlemleri istenildiği zaman yapılabildiği için kredi notunun yapılan ödeme ve işlemlerden nasıl etkilendiği kolay bir şekilde takip edilebilmektedir. Findeks üyelik sistemlerinde ücret alındığından dolayı not sorgulama yapma isteyenlerin mutlaka üyelik için ücreti ödemesi gerekmektedir.

Bu şekilde alınacak üyelik sayesinde kişiler sınırsız bir şekilde hizmetlerden yararlanma şansına sahip olacaktır. Üstelik sadece not sorgulama konusunda değil, Findeks üzerinden sunulan diğer hizmetlerden de yararlanılarak, not konusunda yardım alınması mümkündür. Bu konuda danışmanlık gibi hizmetler kişilere kolaylık sağlamaktadır

Kredi notu için sabit bir not bulunmadığı gibi kişilerin en az 1 en fazla da 1900 puana sahip olabilmesi mümkündür. Not sisteminde 1000 puanın üzerinde olunması çoğu zaman yeterli olabileceği gibi kişilerin sicili de çok önemlidir. Kişiler hakkında başlatılan herhangi bir idari takip ya da icra gibi bir durumlar mevcutsa not yüksek olsa da bu konuda sorun yaşanabilir. Bu nedenle notun yüksek olması kadar sicilin temiz olması da çok önemlidir. Kişiler sicilini öğrenmek için Findeks resmi internet sitesinden gerekli desteği alabilmektedir. Online olarak yapılacak sorgulamalar ile birlikte güncel notun yanında risk durumu gibi detaylar da görülebilmektedir.

KREDİ NOTUM DÜŞÜK, NE YAPMALIYIM?

Kredi notunun düşük olması halinde kişilerin yapması gereken tek işlem, notun yükselmesi için borçlarını düzenli bir şekilde ödemektir. Bankalara yapılan ödemelere göre etki gören not sisteminde, kişilerin notu yükseltmek için zamanında ödemelerini yapması yeterli olacaktır. Fakat kredi notunun yükselmesi zaman alacaktır. Bu nedenle 4–5 ay gibi bir süre düzenli olarak ödemelerin yapılması bu konuda yeterli olacaktır. Böylece kişiler kredi not için herhangi bir sorun yaşamayacak duruma geldiğinde bankalardan kredi ya da kredi kartı gibi hizmetler için talepte bulunabilir.

Son Güncelleme: 21.11.2015 11:14
Anahtar Kelimeler:
FindeksKrediKredi Notu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.