Garanti Bankası'nın birinci çeyrek net kârı 784.8 milyon lira

İstanbul, 28 Nisan () - Garanti Bankası'nın ilk çeyrekte net kârı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3.2 artışla 784.8 milyon liraya çıktı. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen ilk çeyrek mali sonuçlara göre, bankanın...

28 Nisan 2015 Salı 18:54
Garanti Bankası'nın birinci çeyrek net kârı 784.8 milyon lira






İstanbul, 28 Nisan () - Garanti Bankası'nın ilk çeyrekte net kârı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3.2 artışla 784.8 milyon liraya çıktı.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen ilk çeyrek mali sonuçlara göre, bankanın ilk çeyrek sonunda krediler ve alacakları 2014 sonuna göre yüzde 8.3 artışla 145.1 milyar liraya ulaştı. 

Bankanın ilk çeyrekte net faiz gelirleri yüzde 21 artarak 1.93 milyar liraya, net
ücret komisyon gelirleri ise yüzde 3 artışla 753.2 milyon liraya yükseldi. Bankanın ilk çeyrek sonunda toplam aktif büyüklüğü 231.4 milyar lira, mevduat toplamı da 128.8 milyar liraya ulaştı. 

Açıklamaya göre bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 13.2, aktif kârlılığı ise yüzde 1.5
seviyesinde gerçekleşirken, sermaye yeterlilik oranı yüzde 14.46, takipteki krediler oranı yüzde 2.31 oldu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Piyasalardaki oynaklığın çok yüksek seyrettiği 2015 yılının ilk çeyreğinde, bilançosunu uluslararası normlara paralel risk parametreleriyle yöneten Garanti, güçlü sermayesi ve sağlam aktif kalitesiyle müşterilerinin yanında olmaya devam etti ve sene sonundan beri kredilerini %8 büyüterek sektörün üzerinde bir performans kaydetti" dedi ve ekledi:

"19 binden fazla Garanti çalışanı; tüm Türkiye’yi kapsayan 1.000’i aşan şube ağı, 4000’den fazla Paramatik, yılda 68 milyondan fazla müşteri temasıyla Alo Garanti ve sosyal platformlar aracılığıyla ihtiyaçları yakından takip edip doğru analizler yaparak, tüm paydaşları için düşünüyor ve yaratıyor. Teknolojiyi etkin kullanma yönündeki avantajımız ve çevikliğimizle, değer katmaya devam ediyoruz.”

KOBİ’lerin çalışmalarını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak çözümler ürettiklerini vurgulayan Özen, "Girişimci KOBİ’lere Garanti’ye gelerek, tüm bankacılık işlemlerini en uygun koşullarda ve tek çatı altında yapabilecekleri ürünler hazırladık. 2006’dan bu yana, girişimci kadınları ayrı bir segmentte değerlendiren Türkiye’nin ilk özel bankası olarak, daha fazla kadının iş hayatına katılması için çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de sağlıklı bir finansal gelecek kurmak için, tüketicileri birikime teşvik etmenin vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu söyleyen Özen, "Garanti olarak birikim yapmanın ne kadar kolay olduğunu ilk adımda görebilecekleri, yalın bir birikim yaklaşımı geliştirdik. Müşterilerimizi tasarrufa yönlendirme konusundaki misyonumuzu, onların hayatını kolaylaştıracak uygulamalarla desteklemeye devam edeceğiz" diye ekledi.

(FOTOĞRAFLI)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.