GAZ Türkiye pazarında hedef büyültüyor; 

Rusya'nın köklü otomotiv devlerinden GAZ, Türkiye'de ticari araç pazarına hızlı giriyor.

13 Temmuz 2018 Cuma 22:11
GAZ Türkiye pazarında hedef büyültüyor; 






GAZ Türkiye pazarında hedef büyültüyor; 


Türkiye Rusya ilişkilerinin gelişmesine paralel olarak otomotiv sektörü içindeki çeşitlilik artıyor. Rusya merkezli otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından GAZ, GAZelle Next Panelvan ile Türkiye pazarına güçlü şekilde yerini aldı. 


Ankara Moskova hattında gerilimli günler geride kaldı. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerde, LADA'nın ardından Türkiye pazarına giren ikinci marka GAZ oldu. Rusya'nın en büyük ticari araç üreticilerinden GAZ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vadim Sorokin, Ankara - Moskova arasında yaşanan gerilimli günlerin ardından Türkiye'de üretime başladıklarını duyururken, GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel ile sektörün en etkin markası olmak için kısa ve uzun vadeli planını hayata geçirdi..


Her geçen gün daha da büyüyen Türkiye otomotiv pazarı sektöre yön veren otomobil firmalarının gözdesi durumunda. Türkiye pazarının önemini bilen Rusya’nın ticari araç devi GAZ, atağa kalktı ve GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel ile sektörün en etkin markası olmak için kısa ve uzun vadeli planını hayata geçirdi.

Milat Gazetesi Otomotiv Editörü Fırat İpek’in röportajı:

GAZelle Next Panelvan Türkiye yollarına revan olunca bir anda Türkiye ticari araç pazarında hareketlenme başladı. Bunun sebebi hurda teşviki, ÖTV indirimi ya da kampanya değil. Çünkü GAZ Türkiye’de yeniden yatırım atağına kalktı.

Rusya’nın soğuk ve sert iklimi gibi sağlam ve güçlü ticari araçlar üreten GAZ, ülkenin ticari araç devi. 86 yıllık bir tecrübeye sahip GAZ, sürekli büyüyen Türkiye ticari araç pazarında söz sahibi olmak için başlattığı yeni yapılanmanın başına da GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel’i getirdi.


Rakiplerinden yüzde 25 daha ucuz sattığımız modellerle pazara etkili bir giriş yaptığını söyleyen Yüksel, GAZ Ticari Araçlarını ve GAZ Türkiye’nin hedeflerini anlattı.

GAZ (Gorky Automobile Plant), ürünlerini Latin Amerika, Afrika, Orta Doğu, Avrupa ve Asya'ya tedarik eden Rusya'nın lider ticari araç üreticisidir. Mühendislik merkezlerine sahip olan GAZ Nizhny Novgorod'da 20'den fazla yüksek teknolojili üretim tesisi ile faaliyet göstermektedir. 

GAZ araçlarının üretiminde 583 endüstriyel robot kullanılmaktadır. Üretimde otomasyon seviyesi % 85'dir. Şirket ayrıca küçük, orta, kentsel, şehirlerarası  otobüsleri, ağır vasıtalar URAL, YMZ motorları ve Volkswagen ve Daimler için araçlar gibi farklı tipte araçlar üretmektedir. GAZ'ın Rusya'da 13 fabrikası ve 40 binin üzerinde çalışanı var. GAZ geçen yıl 70.000 hafif ticari araç üretti ve sattı.


Pazarı iyi analiz ettik

Gaz Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel, “2017 yılında Türkiye’deki iş modelimizi GAZ Türkiye’yi kurarak tamamen değiştirdik. Bu model ile ilk etapta, üretim alanını modernleştirdik ve ürün gamımıza GAZelle Next Panelvanı ilave ettik. Yine kendi kurduğumuz şirket sayesinde pazarı daha iyi analiz edebileceğiz, pazarın ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebileceğiz, yan sanayicilerle ilişkilerimizi geliştirebileceğiz ve aynı şekilde üst yapıcılarla da işbirliklerini geliştirebileceğiz” dedi.

Müşteri memnuniyeti

Şimdi tüm kiritik süreçler bizim yönetim ve kontrolümüz altında diyen Cengiz Yüksel, “Üretimin yanısıra yedek parça tedariki, satış – pazarlama, satış sonrası hizmetler ve garanti operasyonlarını  ele aldık. Hedefimiz saydığım bu alanlarda hizmet seviyemizi sürekli artırarak müşteri memnuniyetini kalıcı kılmaktır. Şimdilik Türkiye genelinde 15 bayimiz ve 35 servis noktamız var ve yıl sonuna kadar bu sayıyı artırmayı planlıyoruz. Genel olarak, geçtiğimiz birkaç yılda, Türkiye pazarına yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptık” ifadesini kullandı.

Daha güçlü motor, uzun bakım aralığı

Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel, “Daha önce Türkiye’deki ürün gamımızda sadece kamyonet sınıfı araçlar varken yeni yapılanmada Panelvan sınıfı araçları da üretmeye başladık. Bu araçlar dingil mesafesi sayesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü de geçebiliyor. Bu bir avantajdır” dedi. Yüksel, “Cummins motorlu araçlarımızın gücü geçtiğimiz döneme göre artırıldı ve  120’den 150 HP’ye çıktı, bakım aralıkları ise 20 bin kilometre. Tork 330 Nm’ye çıkarıldı ve joystik vites donanımı ilave edildi.  Tasarımı değişen ön konsol ve kabin daha ergonomik oldu, dokunmatik USB çıkışlı ses sistemi entegre edildi. Panelvanımızın arka kapıları 270 derece açılabilir ve yükleme alanı zemini kaydırmaz plywood kaplamaya sahip. Araçlarımız 3 yıl veya 150 bin kilometre garantilidir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.07.2018 19:29
Anahtar Kelimeler:
GAZelle Next PanelvanGAZ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.