Gaziantepli inşaatçılar dünyaya açılmalı

GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, kentte büyüyen inşaat sektörünün deneyimini artık Rusya, Irak, İran gibi dünya ülkelerine taşıması gerektiğini söyledi. Gaziantep Ticaret Odası ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı...

26 Şubat 2015 Perşembe 18:15
Gaziantepli inşaatçılar dünyaya açılmalı






GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, kentte büyüyen inşaat sektörünün deneyimini artık Rusya, Irak, İran gibi dünya ülkelerine taşıması gerektiğini söyledi.
Gaziantep Ticaret Odası ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) işbirliği ile 'İnşaat sektörünün dünyadaki ve Türkiye’deki durumu, sorunları, Gaziantep özelinde sektörün geleceği ve alınacak önlemler' konulu panel düzenlendi.
Panelin açılışında konuşan Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'te inşaat sektörünün önemli bir noktaya geldiğini söyledi. İnşaat sektöründe kazanılan ivmenin ardından artık yeni şeylerin konuşulmasının zamanının geldiğini vurgulayan Bartık, "Gaziantep’te kazandığımız deneyimlerimizi Irak’a, İran’a, Rusya’ya taşımamız gerekiyor. İnşaat sektöründe mesela Irak’ta daha fazla olmamız gerekiyor. Bu ülkelere iş yapmak, kurumsallığı sağladığımızda zor değil. Bu ülkelerdeki fırsatları kaçırmamamız lazım" dedi.
İnşaat sektörünün çok karlı ve ranta açık bir sektör olduğu algısının yanlış olduğunu ve sektörün şeffaflaşmasının büyümek ve kurumsallaşmak adına önemli olduğunu belirten GYODER Başkanı Aziz Torun ise şöyle konuştu:

"Sektöre yeni girecek olanların iyi analiz edilmesi lazım. İnşaat sektörü maalesef rant sektörü olarak görülüyor. 2005’ten başlayan sektörün 2012 yıllarına kadar karlı olduğu söylenebilir. Sonradan öyle devam etmediği görülüyor. Ancak ciddi vergi yükleri var. Sektörde yine adil olmayan bir KDV uygulaması var. Kayıt altına giren sektörün kayıt dışına çıkması söz konusu. İlk daire alana tapu harcı alınmaması sağlanabilir. Riskli olan bu sektör şeffaflaşmalı. Ancak, ne kadar güvenlik önlemleri alınırsa alınsın insan faktörünü eğitmezsek alacağımız önlemler yetersiz kalacaktır. Eğitimlerin yönlendirilmesi kamu desteğiyle sağlanmalı sonra denetimler yapılmalı."
Panelde; gayrimenkul piyasasındaki yatırım fırsatları, konut, ticari, turizm, sanayi ve lojistik konuları ele alındı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.