Gaziantep’te 34 Çiftçiye Traktör Verildi

Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında 34 çiftçiye düzenlenen törenle traktör verildi. Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen...

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:19
Gaziantep’te 34 Çiftçiye Traktör Verildi






Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında 34 çiftçiye düzenlenen törenle traktör verildi.
Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Vali Erdal Ata köylerde yaşayan vatandaşların refah düzeylerini arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "İlimizin nüfusunun yüzde 88’i kent merkezlerinde, geri kalan yüzde 12’si ise kırsal kesimlerde yaşıyor. Eğer biz devlet olarak kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösterirsek, onların oralarda kalmalarını ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu gıda ürünlerinin yetiştirilmesini bu sayede temin etmiş oluruz. Köylerde yaşayan yüzde 12’lik nüfus olmasaydı biz kentlerde yaşayanlar olarak herhalde açlıktan ölürüz. Onun için köylerde yaşayan vatandaşlarımızın da refah düzeyini yükseltmek bizim boynumuzun borcudur" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise köy ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların da şehirde yaşayanlar gibi önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Herkesi birinci sınıf vatandaş yapacağımız dediğimiz bu noktada, bu yapılan çalışmalar hem göçün yönetilmesine hem de kırsal destekle bugün verdiğimiz desteğin sonunda kalkınma hedefine ulaşma neticesinde çok önemli bir sonuca gidiyoruz. Amacımız Cumhuriyet’in 100’üncü yılı. Dünyanın gelişmiş 10’uncu ülkesi olmayı istiyoruz. Onun için bir seferberlik içindeyiz. İşçisiyle, işvereniyle, köylüsüyle, esnafıyla çok çalışmamız ve başarmamız gerekiyor."
Konuşmaların ardından 34 çiftçiye traktörleri teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.