Gaziantep'te 376 Çiftçiye Tohum Desteği

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında İslahiye İlçesi'nde kuraklıkta etkilenen 376 çiftçiye sertifikalı tohum dağıtıldı. Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi tarafından 'Tarıma destek' sloganıyla...

29 Ekim 2014 Çarşamba 19:17
Gaziantep'te 376 Çiftçiye Tohum Desteği






GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında İslahiye İlçesi'nde kuraklıkta etkilenen 376 çiftçiye sertifikalı tohum dağıtıldı.
Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi tarafından 'Tarıma destek' sloganıyla çiftçilere yönelik başlatılan tohum desteği kapsamında İslahiye Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarım Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır ve çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in, sanayisinin yanı sıra tarımla da öne çıktığını belirterek, girişimci, sanayici ve işçi kadar çiftçileri de önemsediklerini kaydetti. Şahin, İslahiyelilerin 12 yıldır kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, kendilerinin de İslahiye’den gelen taleplerinin takipçisi olduklarını ifade ederek Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek olacak müstakil bir daire başkanlığını kurduklarını söyledi.
İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı ise Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli çalışmalardan dolayı Başkan Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da İslahiye'de üretilen sofralık üzüm ve kırmızı biberin ekonomiye katkı sağladığını ifade etti.
Konuşmaların ardından 376 çiftçiye sertifikalı 160 ton buğday, 100 torba mısır ve 5 ton fiğ tohum dağıtımı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.