Gaziantep'te 'Akıllı Şehir' projesi tanıtıldı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell işbirliğiyle uygulamaya konulan 'Akıllı Şehir' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıda kentlerin teknoloji desteğiyle...

01 Nisan 2015 Çarşamba 15:26
Gaziantep'te 'Akıllı Şehir' projesi tanıtıldı






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell işbirliğiyle uygulamaya konulan 'Akıllı Şehir' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Bir otelde düzenlenen toplantıda kentlerin teknoloji desteğiyle kalkınmasını ve kent hayatının zenginleştirilmesini hedefleyen uygulama kapsamında Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi’ne 8 ana başlık altında sunulan teknolojik çözümler tanıtıldı.
Toplantıda konuşan Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, projenin tasarrufa katkı sunduğunu belirterek, "Turkcell olarak teknoloji ve inovasyona dayalı kalkınma hedefiyle geliştirdiğimiz çözümler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yeni bir boyut kazandı. İnsanımızı layık olduğu teknolojik standartlarla buluşturmayı hedefleyen vizyonumuzun ‘Akıllı Şehir Gaziantep’ uygulamaları bizlere büyük heyecan veriyor. Biz ‘Akıllı Şehir’in bir hedef değil, hiçbir zaman bitmeyecek bir inovasyon yolculuğu olduğuna inanıyoruz. Bugüne kadar pek çok uygulamayı hayata geçirdik ve iş birliğimiz yeni uygulamalarla devam edecek. Çünkü ihtiyaçlarımıza biz çözüm buldukça yenileri eklenecek, yeni çözümler yeni gelişim alanlarını ortaya çıkaracak" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, kentin geçirdiği dönüşümü ve Turkcell ile yaptıkları iş birliğini değerlendirdi. Şahin, şöyle konuştu:
"Kalkınmanın özü her alanda uzmanlaşmış insan gücü. Bizim de teknolojik uzmanlığa ihtiyacımız var. Bu anlamda dünyadaki değişim ve dönüşümü öngöremez, zamanın ruhunu yakalayamazsak dünya çapındaki rekabeti yürütemeyiz. İnsanlar ve şirketler gibi kentler de büyük bir rekabet yaşıyor. Rekabeti yönetebilmemiz için bilgi, teknoloji ve finansı yönetmemiz gerek. Sürdürülebilir kalkınma bu alanların doğru yönetilmesiyle mümkün. Elimizdeki sermayeyi geleceğe doğru taşımamız gerek. Biz, insanı merkeze alan, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesine inanıyoruz."
ZÜRAFA ŞAKİR’E TEKNOLOJİK BARINAK
Avrupa’nın en büyük üçüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin en ünlü sakinlerinden biri olan zürafa Şakir’in yaşadığı alanın ısı kontrolü de Turkcell’in M2M servisleriyle anlık olarak takip ediliyor. Güney Afrika kökenli Şakir’in bulunduğu alanının ısısının 15 derecenin altına inmemesi gerektiğinden, yaşadığı alan sürekli kontrol altında tutuluyor. Isı 15 derecenin altına indiğinde sistemde oluşan alarm sayesinde, gerekli müdahaleler yapılarak alanın ısısı yükseltiliyor. Bu sayede 15 yaşında, 5 metre boyunda, 1350 kilo ağırlığındaki zürafa Şakir, barınağında sorunsuz bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.