GAZİANTEP'TE AYAKKABI FUARI AÇILDI

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 'Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı' düzenlenen törenle açıldı. 20'nci kez düzenlenen fuarda konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, binlerce insanın istihdam edildiği sektörün...

17 Aralık 2014 Çarşamba 17:21
GAZİANTEP'TE AYAKKABI FUARI AÇILDI






Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 'Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı' düzenlenen törenle açıldı. 20'nci kez düzenlenen fuarda konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, binlerce insanın istihdam edildiği sektörün ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
Gaziantep Sanayi Odası ve Akort Fuarcılık işbirliğiyle 20'nci kez düzenlenen GAPSHOES, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı. 24 bin metrekare alanda açılan; Gaziantep’in yanı sıra Adana, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Samsun, Şanlıurfa ve İzmir’den 250 firmanın katıldığı fuarın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, ayakkabıcılık sektöründe Türkiye genelinde 300 bin istihdam bulunduğunu belirterek, "Gaziantep’te de 500’e yakın firmanın üretim yaptığını 10 binlerce insana iş imkanı yaratıyor. Bu nedenle bu sektörün asla ihmal edilmemesi gerekir” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise ayakkabıcılık sektörünün yemenicilikten gelen ata mirası olduğunu belirterek, o dönemin ustalarının şimdi ünlü markaları ürettiklerini söyledi.
Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da yılda 2 kez düzenledikleri ayakkabı fuarının etkinliğine vurgu yaparak, "Sanayi Bakanımızın değerli çalışmaları sonucunda önümüzdeki yıldan itibaren ayakkabı tasarımında da Ar-Ge gibi destek verileceğini açıkladı. Tasarım ofisleri kurulduğu takdirde giderlerinin yüzde 50’sini hibe destek şeklinde alma olanağına sahip olunacak. İnşallah bizim gerek ayakkabı sektöründe gerek trikotaj sektöründe tasarım ofisleri kurularak Gaziantep’e büyük katkılar sağlayacağız” diye konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de ekonominin dinamik bir süreç olduğunu ve bu süreçte her gün yeni sorunlar çıkabildiğini, ama Gaziantep’in her durumda kendini yenileyen ve çıktığı her yolda başarılı olan örnek ve öncü bir şehir olduğunu söyledi. Ayakkabı fuarının 24 bin metrekarelik alanda yaklaşık 250 firmanın katılımıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Koçer, Türkiye’de siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da devam ettiğine değinerek, "Gaziantep açtığı fuarlarla, yarattı işgücü ve ihracatıyla Türkiye’de ekonomik sürecin daha da önünde yer alıyor. Umuyorum ki bu daha da ileri gitsin" dedi.

Gaziantep’in gündeminde yer alan önemli sorunlara değinen ve bu konuda bilgiler veren Koçer, yaptıkları toplantılar sonrasında şehirde yaşanan enerji sorununu EPDK’ya götürdüklerini anımsatarak, ‘’Gaziantep’te enerji altyapısına harcanmak üzere ayrılan payın artırılması için çalışma yürüttük. Dün itibariyle Gaziantep’in enerji altyapısına harcanmak üzere EPDK’nın kararıyla 261 milyon TL altyapı yatırım ödeneği çıktı. Bundan sonraki süreç özel sektör firmasının hızına ve kabiliyetine bağlı. Bunu da takip edeceğiz’’ diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol kurdeleyi keserek firmaları gezdi. Fuarda Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu bir soru üzerine ayakkabısını çıkarıp yerli üretim olduğunu göstererek, “Gaziantep’te çok iyi ayakkabılar üretiliyor. Yabancı marka yerine yerli üretimi tercih ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.