"Gelecek Turizmde" sürdürülebilir turizm projelerini destekliyor

İstanbul, 27 Şubat () - Anadolu Efes'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) işbirliğiyle yürüttüğü "Gelecek Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu" ile sürdürebilir turizm projelerini...

27 Şubat 2015 Cuma 17:37






İstanbul, 27 Şubat () - Anadolu Efes'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) işbirliğiyle yürüttüğü "Gelecek Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu" ile sürdürebilir turizm projelerini destekliyor.

Stevie Awards’ta 2104 yılında “Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülüne hak kazanan Gelecek Turizmde Projesi; Türkiye’nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, bu alandaki istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri üzerinden yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla 2007 yılından bu yana yürütülüyor. 
 
Anadolu Efes, 2007 yılından bu yana Gelecek Turizmde Projesiyle, sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmaya destek oluyor. Bu proje kapsamında hayata geçirilen dunyalarsenin.com blogunda ise; tarihçi, seyahat yazarı, rehber Saffet Emre Tonguç’un öncülüğünde blog yazarları; işletmeci Altuğ Galip, seyahat yazarı Engin Kaban, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Uzmanı Önder Koca, Yemek Kitabı ve Gazete Yazarı / Televizyon Programcısı Refika Birgül, blogger Birgül Saatçi, akademisyen ve Styleboom blogunun editörü Burçin Akgün, Gelecek Turizmde ile desteklenen Bursa/Misi Köyü, Mardin, Seferihisar, Şanlıurfa, Malatya ve Safranbolu’yu gezerek izlenimlerini paylaşacak.

“Dünyalar Senin”in Gelecek Turizmde çatısı altında yeni seyahat rotalarını keşfetmeye yönelik bir platform olduğunu belirten Anadolu Efes Kurumsal İletişim Müdürü Simge Balaban, şunları söyledi:
 
“2007 yılında başlayan Gelecek Turizmde ile Doğu Anadolu Turizm Geliştirme (DATUR) Projesi’ni hayata geçirdik. 5 yıl süren desteğimiz sonucunda Uzundere Turizm Merkezi ilan edildi. Biz de kazandığımız bu bölgesel deneyimi, ulusal çapa taşımaya karar verdik. 2013 yılında proje ortaklarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) işbirliğiyle Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’nu hayata geçirdik ve iki yılda 440 başvuru aldık. Bu kapsamda her yıl 3 sürdürülebilir turizm projesine destek oluyoruz. Şu an desteklediğimiz 6 proje bölgemiz var.”
 
Tarihçi, seyahat yazarı ve rehber Saffet Emre Tonguç da “Bu blog vesilesi ile Mardin’de, Bursa’da, İzmir’de, Şanlıurfa’da, Karabük’te ve Malatya’da yöre halkının fikirlerine duyduğumuz güvenle, desteklediğimiz fikir ve projelere şimdi blog takipçilerimizi de dahil etmek, karşılaştığımız güzellikleri, gittiğimiz yöreleri, dokunduğumuz tarihi, sürdürülebilir turizmi ve sorumlu turist olmayı anlatmak istiyoruz” dedi.

“Gelecek Turizmde” çatısı altında; Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) ve Turizm Eğitimleri gerçekleştirildi ve 2012 yılı itibariyle yine aynı çatı altında Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu hayata geçirildi.

(PHOTO)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.