Gelinlik Damatlık Fuarı'nda üretici düğün yaptı

Fuar İzmir yeni yıla rekorlarla girdi. 10. Gelinlik, Abiye ve Damatlık Fuarı hem ziyaretçi hem de satış rekorları kırdı. İşte detaylar

10 Şubat 2016 Çarşamba 13:23
Gelinlik Damatlık Fuarı'nda üretici düğün yaptı






Gelinlik Damatlık Fuarı'nda üretici düğün yaptı
 
 
Türk tekstil sektörü Rusya'nın uyguladığı ambargo, sınırlarını zorlayan savaş şartlarına rağmen yeni pazarlara yönelmeyi başardı. İzmir'de düzenlenen 10. Gelinlik Abiye ve Damatlık Fuarı'na katılan şirketler başta Avrupa olmak üzere 4 kıtada 70'ten fazla ülkenin alıcılarıyla buluştu. 2017 modasının sergilendiği defileler sonrası hedeflenen 200 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmak için yeni bir süreç başladı. 200 milyon dolarlık ihracat hedefinin aşılması bekleniyor.
 
BAĞLANTI VE ZİYARETÇİ REKORU KIRDIK
 

İzmir Fuarcılık A.Ş (İZFAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ Fuar İzmir'de ilk kez düzenlenen If Wedding Fashion 2016 ile ziyaretçi rekoru kırdıklarını söyledi. Tunçağ, fuar öncesi yürütülen uluslararası tanıtım çalışmalarının meyvesini verdiğini belirterek şunları söyledi; “200 milyon dolarlık ihracat hedefini ilk iki günde aştık. EGSD'den aldığımız verilere göre 300 milyon dolarlık ön satış anlaşması sağlandı. Bu sektör için çok iyi bir rakam. Çoğu üretici şirketin ilk ilk üç günde tüm sezon ürünlerini sattığını duymak İZFAŞ adına gurur verici bir gelişme. Alessandra Rinaudo gibi bir moda yıldızını getirdik. Bunun orta ve uzun vadede yansımaları olacak. Fuarın kapanış saatine kadar ilk kez salonlarda büyük yoğunluk yaşandı. Arkadaşlarımızın aylardır süren çabası hedefe ulaştı. Bu yıl 23 binden fazla profesyonel ziyaretçi ve 200 milyon dolarlık ihracat hedefledik. Dünyanın bu durumunda bile 23 bin 600 ziyaretçi geldi, gelenler iyi bağlantılar yaptı. Bu motivasyonla 2017 hedeflerimizi daha üst düzeyde tutacağız."
 
KAZANAN İZMİR OLDU
 
If Wedding Fashion 2016 süresince İzmir otellerinin en ölü sezonda yüzde 90 üstüne doluluk oranına ulaştığını ifade eden Tunçağ “Fuar İzmir esnafa, turizm sektörüne kazandırdı. 4 - 5 günlük süre içerisinde önemli bir hareketlenme yaşadık. Diğer fuarlarda da bu etkiyi sağlamak istiyoruz. Kazandığımız tecrübelerden İzmir'in, Ege Bölgesi'nin kazanması bizi mutlu ediyor. 1 milyar lirayı bulan satış rakamları bu şehrin tekstilcisine, çalışanına dönecek” dedi.
 
ÜRETİCİLER UMUTLU: 2016'YI BOŞ GEÇMEYECEĞİZ
 
If Wedding Fashion 2016 İzmir sonrası görüşlerini aldığımız üreticiler yeni sezondan oldukça umutlu. Suriye'de devam eden iç savaş, Rusya ambargosu ve Mısır ile yaşanan sorunlara rağmen sektörün yeni pazarlara yöneldiğini söyleyen Rimano Gelinlik Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Gümüş. “2015 sektör için oldukça zor geçti, şimdi yeni pazarlara yöneliyoruz. Afrika özellikle Orta Afrika, İran, Avrupa, Latin Amerika ülkeleri bizim için kalıcı fırsatlar sunuyor. Türk gelinlik ve abiye üreticileri bu ülkelerin geleneklerine, tercihlerine uygun... İzmir fuarında yeni pazarlardan umutla döndük. Ön görüşmelerimiz ve bağlantılarımız oldu. 2016 ve önümüzdeki yıl için daha da umutlandık” dedi.
 

İRAN PAZARINDA KALICI OLMALIYIZ
 
Fuar'a bu yıl İran'dan daha çok alıcı geldiğini söyleyen Favore Style Sahibi Fatih.Oktay Demir ise İran'ın sektör için en büyük alıcı haline geleceğini söyledi. İran pazarının önemli fırsatlar sunduğunu belirten Demir şunları söyledi: “İranlı alıcılar hem kendi ülkesi için hem de Rusya ve çevre ülkeler için ürün siparişi veriyor. 2015'in yaralarını 2016'da İran ve Türk cumhuriyetleri ile saracağız. Rusya pazarındaki kaybımızı İran ve Balkan ülkeleri ile telafi ediyoruz. Rusya'dan gelen müşterilerimiz oldu, ambargo sürecinin kısa süre içinde kalkmasını umut ediyoruz. Bu yıl Makedonya, Kosova ve Bulgaristan'dan gelen talepler var. İzmir yeni sezon için uğurlu geldi”
 
İSTANBUL GÖLGEDE KALDI
 
Türk gelinlik sektörünün öncü isimleri arasında yer alan Pınar Moda'nın sahibi Yiğit Ekerer fuara katılımın ve dış bağlantıların hem İstanbul fuarına, hem de geçmiş yıllara göre çok daha iyi olduğunu belirterek “Bu yıl umutlarımız yeşerdi. Kalitemizle, modellerimizle Türk gelinliği eski altın günlerine dönecek gibi. İç pazarda da bir hareketlenme var” değerlendirmesinde bulundu.
 
Sarabella Moda Sahibi Sema Tenekeci Yılmaz: “If Wedding Fashion 2016 İzmir'in sektöre önemli bir hareket getirdi. Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzluklar umarız geride kalır. İran ve Türk cumhuriyetlerinden bu yıl daha çok umutluyuz. Dünya piyasalarındaki global daralmaya rağmen kötü etkilenmeyen bir pazara şahit olduk. Politik gelişmelere odaklanmadan hedeflerimize yaratıcı ve zengin koleksiyonlarla yöneldik. Küresel krize rağmen bu yıl İzmir fuarı başarılı geçti.”
 
İğne İplik Moda İsmail Çınar: “Sektör 2016'da daha da umutlu. Rusya pazarı belki önümüzdeki dönem yeniden açılır. Bu yıl Avrupa ülkeleri daha çok ilgi gösterdi. İran, Lübnan ve Iraklı alıcılar yoğun olarak kendini gösterdi. Arap müşterilerimiz yoğunluktaydı.”





Son Güncelleme: 10.02.2016 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.