GÜNGİAD'dan Bahçeli'ye çağrı: Eski olgun günlere dönün

GÜNEYDOĞU Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, 6 milyon HDP'yi yok saydığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 12:05
GÜNGİAD'dan Bahçeli'ye çağrı: Eski olgun günlere dönün






GÜNGİAD'dan Bahçeli'ye çağrı: Eski olgun günlere dönün

GÜNEYDOĞU Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, 6 milyon HDP'yi yok saydığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Akbal, "Sayın Bahçeli'nin de bir an önce 7 Haziran öncesi psikolojisinden sıyrılmasını bekliyoruz. Daha önce kritik toplumsal olaylarda son derece olgun davranarak, örnek bir kişilik sergileyen Sayın Bahçeli'nin 7 Haziran öncesinin atarlı ergen havasından sıyrılıp, eski olgun kimliğini hatırlamasını bekliyoruz" dedi.

Seçim sonuçlarını ve seçimden ardından ortaya çıkan gelişmeleri değerlendiren GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, 7 Haziran'ın Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu, sandıktan hiç bir partiye tek başına iktidar yetkisi verilmediği gibi HDP'nin de 1980 darbe hukuku mirası olan seçim barajının açmasının önemli olduğunu söyledi. GÜNGİAD Başkanı Akbal, seçimde ortaya çıkan sonucun 13 yıldan sonra Türkiye için  ihtiyaç halini alan ve 1'den fazla partiyi birleştiren koalisyona yol açma olasılığını değerli bulduklarını, her geçen gün demokrasiden biraz daha uzaklaşmalarını sağlayan otoriter yönetim biçimine halkın onay vermemesi, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılık ve inancın bir sonucu olduğunu söyledi. Akbal, şöyle dedi:

"HAMASETLİ KONUŞMA VE RESTLEŞMELER 7 HAZİRAN'DA SONA ERDİ"

"Seçimler neticesinde barajın üstünde kalan 4 siyasi partinin koalisyon ve azınlık hükümeti olarak faklı hükümet seçenekleri oluşturma olanağı var. Ancak Sayın Bahçeli'nin, seçim sonuçlarının netleşmesiyle 7 Haziran akşamı yaptığı açıklama hükümet oluşturma seçeneklerinin azalmasına yol açtı. Sayın Bahçeli'nin seçim meydanlarında yaptığı propaganda konuşmalarının etkisini daha üzerinde atmadan yaptığı genç ergen konuşması ile koalisyon için önemli çözüm seçeneklerini dışarıda bıraktı. Sandıktan çıkan sonuç, Türkiye'nin olabildiğince en kısa sürede hükümetini oluşturması için yeterlidir. Önümüzde çok kırılgan bir piyasa olduğu ve makro ekonomik göstergelerimizin hızla aşağı doğru düşmeye başladığını unutmamamız gerekir. Yaşadığımız çok yıpratıcı faiz tartışmaları ve bu tartışmaların tetiklediği döviz kuru, uzun yılların emeğinin ve kazanımlarının kısa sürede erimesine yol açtı. Özellikle ekonomini genel gidişatı bıçak sırtında iken, deneyimli parti liderlerinin, seçim öncesi ile seçim sonrası psikolojisini birbirinden ayırt edebilmeleri gerekir. Meydanlarda seçmeni heyecanlandıran ve propaganda niyetine sarf edilen sözlerin yerini, seçimden hemen sonra çözüm çabaları almalıdır. Seçim sürecindeki meydan psikolojisinin, hamasetli konuşmaların, karşılıklı restleşmelerin 7 Haziran'da sona erdiğini bütün parti liderleri görmek zorundalar."

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP için, "Onları yok sayıyoruz" sözlerini eleştirirken, bu tavrı son derece yakışıksız, kaba ve provokatif bulduklarını söyledi. Akbal, şöyle konuştu:
"7 Haziran seçimlerinde 6 milyonu aşkın vatandaşımızın oyunu alarak 80 milletvekiliyle parlamentoda temsil edilen bir siyasi partiyi yok saymak, en hafif ifadeyle tam bir nezaketsizliktir. HDP'ye oy veren 6 milyon insan nasıl ki yok sayılamazsa, MHP'ye oy veren 7,5 milyon insan da elbette ki hiçbir şekilde yok sayılamaz. Hangi parti olursa olsun, meşruiyetini yasalardan alıp, bu temelde oy verme pusulasına dahil olmuş, seçmenin huzuruna çıkmış ve seçmenin tercihini almışsa, o partiye yönelik aşağılama ve yok sayma, partiye oy vermiş vatandaşın yok sayılamaması ve aşağılanmasıdır. Hiçbir parti liderinin, sayısı 6 milyon değil, 6 dahi olsa hiçbir vatandaşı aşağılamaya hakkı yoktur. Bu nedenle ayrıştırıcı, yok sayıcı, bölücü ve nezaketsiz tavrından dolayı Sayın Devlet Bahçeli'yi kınıyoruz. Daha önce kritik toplumsal olaylarda son derece olgun davranarak, örnek bir kişilik sergileyen Sayın Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran öncesinin atarlı ergen havasından sıyrılıp, eski olgun kimliğini hatırlamasını bekliyoruz."

"ERKEN SEÇİME KARŞIYIZ"

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, TBMM'deki 4 partiye seslenirken, çözüm seçenekleri üzerinde yoğunlaşmaları ve Meclis aritmetiği içerisinden hükümet modeli geliştirmelerini istedi. Akbal, şöyle konuştu:
"Erken seçim arayışlarının kişisel hırslar ve çıkarlarla, Türkiye'yi bilinmeyen bir karanlığa ve maceraya sürüklemek olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Milli irade kavramını sürekli gündeminde tutan ve ona övgüler düzen bir siyasal partinin ve Sayın Cumhurbaşkanının, milli iradeden sandığa yansıyan sonuca da aynı değeri biçmesini bekliyoruz. 7 Haziran öncesinde, çok sayıda insanımızın yaşantısına mal olan tahrik edici gelişmelerin, olası bir erken seçimde çok daha şiddetlisini yaşayabiliriz. Bu nedenle kimin işine yararsa yarasın ve sonuç ne olursa olsun, can kayıplarına yol açacağına dair kaygı duyduğumuz yeni bir seçime karşı olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz."
Son Güncelleme: 06.07.2015 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.