Halk Bank Halka açılıyor mu?, Banka Kayıtlı Sermaye Sistemine geçti

Halk Bank, Kayıtlı Sermaye Sistemi'ne geçtiğini KAP'a bildirdi. Sisteme halka açılmak isteyen şirketlerin geçmesi geriyor.

03 Mart 2015 Salı 08:02
Halk Bank Halka açılıyor mu?, Banka Kayıtlı Sermaye Sistemine geçti






Halk Bank Halka açılıyor mu, Banka Kayıtlı Sermaye Sistemine geçti

HalkBank, Kayıtlı Sermaye Sistemi'ne geçtiğini KAP'a bildirdi. Sisteme halka açılmak isteyen şirketlerin geçmesi geriyor. HalkBank, en son 20 kasım 2012'de halka açılmış, 4.5 milyarlık arz gerçekleştirmişti

HALK BANKASI AÇIKLAMASI

Halkbank'tan KAP'a yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bankamız Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, sermaye artırım işleminin kayıtlı sermaye sistemi içerisinde daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması amacıyla öncelikli olarak kayıtlı sermaye sistemine geçilmesine, kayıtlı sermaye tavanının 7 milyar 500 milyon TL olarak belirlenmesine, Esas Sözleşme'nin 6 ncı maddesinin buna uygun olarak tadil edilmesine ve kayıtlı sermaye sistemine yönelik Esas Sözleşme değişikliği için gerekli izinler konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verilmiştir. Kayıtlı sermaye sistemine geçtikten sonra yapılacak olan sermaye artırım işlemlerine ilişkin gelişmeler, kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır."

KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ NEDİR ?

Söz konusu sistem 30.12.2012 tarih ve 28513 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’na uyum çalışmaları kapsamında ‘‘Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği” (Tebliğ) 25.12.2013 tarih ve 28862 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun’un 18 inci maddesine dayanılarak hazırlanan Tebliğ kapsamında;
 
1) Halka açılma öncesinde, Türk Ticaret Kanunu uyarınca kayıtlı sermaye sistemine geçmiş olan ortaklıkların, esas sözleşmelerini Tebliğ hükümleri ile uyumlaştırmaları gerektiği düzenlenmektedir.

2) Kurulumuzca beş yıl süreyle geçerli olmak üzere verilecek kayıtlı sermaye tavanı, ortaklıkların özkaynakları veya sermayesinden yüksek olanının beş katını aşamayacaktır.

3) Kayıtlı sermaye sistemindeki ortaklıklarda yönetim kuruluna verilen beş yıllık yetki süresinin sonunda, yönetim kurulunun yeni bir süre için genel kuruldan yetki almamış olması halinde, bu ortaklıklar tarafından yönetim kurulu kararıyla sermaye artırımı yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.

4) Her tür iç kaynak ile kar payının sermayeye ilave edilmesi suretiyle ve birleşme, bölünme ve benzeri genel kurul kararı gerektiren işlemler sonucunda, kayıtlı sermaye tavanının her bir tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere aşılabilmesine imkan tanınmıştır.
Son Güncelleme: 03.03.2015 08:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.