Hamzabeyli’de ‘rüşvet Operasyonu’ Kuyruğu

Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - BULGARİSTAN polisi, Türk sınırındaki Lesovo Sınır Kapısı’nda görevli gümrük memurlarına yönelik düzenlediği yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda çok sayıda memuru gözaltına aldı. Bu nedenle dün akşamdan...

02 Kasım 2014 Pazar 16:55
Hamzabeyli’de ‘rüşvet Operasyonu’ Kuyruğu






Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - BULGARİSTAN polisi, Türk sınırındaki Lesovo Sınır Kapısı’nda görevli gümrük memurlarına yönelik düzenlediği yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda çok sayıda memuru gözaltına aldı. Bu nedenle dün akşamdan itibaren sınır kapısından giriş ve çıkış yapılamıyor. Bu nedenle Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda bekleyen TIR'lar yaklaşık 15 kilometre kuyruk oluşturdu.
Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan'ın Lesovo Sınır Kapısı’nda dün gece Bulgaristan Ulusal Güvenlik Ajansı ekipleri çalışanlara yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu düzenlendi. Gümrükte rüşvet aldığı öne sürülen iki vardiyadaki 100 kadar gümrük memurları gözaltına alınınca, sınır kapısı da giriş- çıkışa kapandı. Sınırın Bulgaristan tarafında yaklaşık 5 kilometrelik, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Otomobil ve küçük araçlar kapıdan geri dönerken, TIR sürücülerinin bekleyişi ise sürüyor.
TIR sürücüleri, "Rüşvet olayından dolayı gümrükte çalışmayı durdurdular, şuan kimseyi almıyorlar. Yarın akşama kadar açılmayacağı söyleniyor. Dün geceden beri bekliyoruz. Diğer gümrüklere evrak durumuna göre gidemiyoruz. Hep bu kapıya göre yazıldı. O yüzdende beklemek zorundayız" dedi.

“ÇORBA PARASI OPERASYONU”
Kuyrukta bekleyen Bulgar sürücüler de operasyonun ardından gümrük kapısının kapatılmasına tepki gösterdi. Bulgar sürücü, ‘çorba parası’ adı altında aldıkları rüşvet nedeniyle gümrükçülerin gözaltına alındığını belirterek, "Çorba parası diye rüşvet alıyorlardı. Şimdi operasyon olunca memurları götürmüşler ama gümrükte kapandı. Açılmasını bekliyoruz" dedi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, TIR sürücülerini diğer kapılara yönlendirebilmek için gerekli çalışmanın yapıldığını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.