Hatay İstanbul'a taşındı: Hatay Günleri devam ediyor

Hatay Günleri, İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda başladı. 4 gün serecek olan etkinlik boyunca Hatay mutfağı, kültürü ve sanayisini temsil eden çok sayıda kurum, kuruluş Maltepe'de çadır kurdu.

29 Eylül 2018 Cumartesi 11:23
Hatay İstanbul'a taşındı: Hatay Günleri devam ediyor






Hatay İstanbul'a taşındı: Hatay Günleri devam ediyor


İstanbul'un en renkli etkinliklerinden biri olarak bilinen Hatay Günleri Festival havasında devam ediyor. Maltepe Etkinlik alanında önceki gün açılışı yapılan Hatay Günleri, haftasonu tatili ile birlikte daha da canlandı. İlk gün on binlerce vatandaşın akın ettiği Hatay Günleri'nin açılışına Medeniyetler Korosu'nun verdiği konser damgasını vurdu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen konsere Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, TURKCEL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. 

HATAY, İSTANBUL'UN POTANSİYELİNE SAHİP

Hatay'ın üretim ve sanayi gücünü, turizm potansiyelini İstanbul'a taşıyan Hatay İş Adamları ve Bürorkatları Derneği Başkanı İbrahim Güder önemli mesajlar verdi. Hatay'ın sanayi, ticaret ve turizmde İstanbul'un potansiyeline sahip olduğunu belirterek "Biz bu potansiyeli tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Ama önce kendi vatandaşlarımıza Hatay'a tanıtmalıyız. Hatay binlerce yıldır, tarihin kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, arkeolojik açıdan son derece zengin bir şehir. Hatay Günleri ile sadece mutfak kültürümüzü, lezzetli yemeklerimizi tatlılarımızı değil, üretim ve sanayi gücümüzü de İstanbul'a taşıdık" dedi.

TOKYO, SİNGAPUR VE DUBAİ'DEN EKSİĞİMİZ YOK

Türkiye'nin Akdeniz üstünden dünyaya açılan kapısının Hatay olabileceğini belirten Güder şunları söyledi; "Bizim verimli topraklarımız, becerikli üreticilerimiz, sanayii altyapımız, demir çelik üretimi, filtre üretimi gibi dünya çapında faaliyet gösteren fabrikalarımız var. Ayakkabı üretiminde Türkiye'nin en büyüğüyüz. Ortadoğu'da tüm Arap ülkelerine ve Afrika pazarlarına hitap edecek en önemli ulaşım koridoru üzerindeyiz. Ekonomiye yön veren politikacılarımız Hatay'ın bu potansiyelini harekete geçirecek kararlar almalı. Singapur, Tokyo, Dubai, Milano gibi şehirlerden fazlamız var, eksiğimiz yok. Biz Hatay Günleri'nde bu mevcut potansiyelimizi ısrarla anlatıyoruz. Hatay Suriye'deki savaşın en ağır yükünü çeken şehirlerimizin başında geliyor. 

HATAY SERBEST BÖLGE İLAN EDİLMELİ

Biliyorsunuz 2011 yılında Suriye'de çıkan iç savaş, dünyadaki gelişmeler. Türkiye üzerine oynanan oyunlar ekonomide daralmalara neden oldu. Hatay bundan çok etkilendi. Bugün her evde en az bir iki işsiz var. Bu durum bizim yüreğimizi acıtıyor. Bunu bir nebze olsun azaltmak lazım. Bunun en kestirme yollarından bir tanesi Hatay'ın tanıtımını yapmaktan geçiyor. Hatay'ın en kısa sürede serbest bölge ilan edilmesi lazım. Bölgenin yakın geleceği, Türkiye'nin konjektürel durumu ve ekonomik gücü bunu kaçınılmaz hale getiriyor. Ekonomi yönetimi Hatay'ın serbest bölge olmasını mutlaka değerlendirmesini talep ediyoruz."

HATAYLI BÜROKRASİSİ MALTEPEDE 

Bu arada Hatay Günleri dolayısıyla bölgede yatırım yapan çok sayıda iş adamı, politikacı, bürokrat Maltepe Etkinlik Alanı'na geldi. CHP İstahbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Serkan Topal, Hüseyin Şanverdi, Hacı Beyan Türkoğlu, Sabahat Özgürsoyçelik, Hatay Valisi Erdal Ata, ile birlikte İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, Samandağı Belediye Başkanı Mithat Nehir Hatay Günleri'nde şehri tatıtan standları gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.