Hes Ve Res'ler İçin 15 İlde “acele“ Kamulaştırma

Hükümet, 15 il sınırları içinde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için çok sayıda ilçe ve köyde "acele kamulaştırma" kararları aldı. Bakanlar Kurulu'nun bugünkü...

01 Ekim 2014 Çarşamba 08:51
Hes Ve Res'ler İçin 15 İlde “acele“ Kamulaştırma






Hes Ve Res'ler İçin 15 İlde “acele“ Kamulaştırma

İSTANBUL, 1 Ekim () - Hükümet, 15 il sınırları içinde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için çok sayıda ilçe ve köyde "acele kamulaştırma" kararları aldı.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarına göre, Maliye Bakanlığı Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Artvin, Trabzon, İzmir, Edirne, Kırşehir, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale illerinde HES ve RES kuruluşları ile bunlara ait elektrik iletim hatlarının kurulması için "acele kamulaştırmalar" yapılacak.

Bakanlar Kurulu kararlarına göre, Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Trabzon ve Artvin illerinde kurulacak hidroelektrik santralleri ile İzmir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinde kurulacak rüzgâr enerjisi santralleri ve Kırşehir ilinde kurulacak doğalgaz kombine çevrim santralinin yapımı amacıyla birçok taşınmazın tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmalar yapılacak.

Ayrıca, Balıkesir ilinde kurulacak Kavaklı Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla da, bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmalar yapılacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.