Hisarcıklıoğlu: Türkiye zengin olmak istiyorsa girişimci sayısını artırmalı

Savaş TUTAK / AMASYA, () - AMASYA'da katıldığı programda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Türkiye zengin olmak istiyorsa, işsizlik sorununu çözmek istiyorsa, en önemli çözüm noktası...

08 Mart 2015 Pazar 17:37
Hisarcıklıoğlu: Türkiye zengin olmak istiyorsa girişimci sayısını artırmalı






Savaş TUTAK / AMASYA, () - AMASYA'da katıldığı programda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Türkiye zengin olmak istiyorsa, işsizlik sorununu çözmek istiyorsa, en önemli çözüm noktası girişimci sayısını artırmaktır. Girişimci sayın ne kadar fazlaysa o kadar zenginsin, ne kadar fazla girişimcin varsa o kadar az işsiz sayısına sahipsin" dedi.
Amasya'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali İbrahim Halil Çomaktekin'i makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Çomaktekin ile makamında görüştü. Ardından Amasya Belediye Başkanı AK Partili Cafer Özdemir’i makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu daha sonra Amasya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Karadeniz Bölgesi Kadın ve Genç Girişimciler kurullarının üyeleriyle buluştu. Salonda bulunan kadınlara karanfil hediye etti.

Programda konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın ve genç girişimcilere büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Ben 2 şeyden gurur duyuyorum. Bir tanesi Türkiye'nin literatürüne girişimciliği soktuğumuz için. İkincisi dünyanın en büyük kadın girişimciler örgütünün başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye zengin olmak istiyorsa, işsizlik sorununu çözmek istiyorsa en önemli çözüm noktası girişimci sayısını artırmaktır. Girişimci sayın ne kadar fazlaysa o kadar zenginsin, ne kadar fazla girişimcin varsa o kadar az işsiz sayısına sahipsin."
'DEVLET ELİYLE İŞ BULMA ŞANSIMIZ YOK'
Türkiye'nin her yıl 1 milyon kişiye iş bulması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki 10 yıl sonra bu rakam 1,5 milyona çıkacaktır. Buna devlet eliyle iş bulma şansımız yok. Şayet çözümünü bugünlerden üretmezsek, bu önümüzdeki yıllarda sosyal bir mesele olarak önümüze çıkacaktır. Bu nedenle girişimci sayımızı artırmamız gerekir" diye konuştu.

'İSTİHDAM ÜZERİNDEKİ EN YÜKSEK VERGİ BİZDE'
Hisarcıklıoğlu, daha sonra Amasya Saraydüzü Kışla Binası’nda düzenlenen Amasya Ekonomisinin Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Burada konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:
"OECD'de istihdam üzerindeki vergi yükleri yüzde 35' iken Türkiye de yüzde 59. OECD ülkeleri içerisinde en yüksek rakam bizde. Ekonomi okuyanlar bilir orada ilk derste vergi oranlarını ne kadar artırırsan kayıt dışı o kadar artar. Ekonominin bu kuralı. Sadece Türkiye için geçerli değil. Tüm dünyadaki ülkeler için geçerlidir. Biz şimdi OECD ülkeleri ile rekabet halindeyiz. Yani bizim rakiplerimiz ama bizden bir adım öndeler." 
ABD MERKEZ BANKASI'NIN AÇIKLAMASI
Hisarcıklıoğlu, ABD Merez Bankası’nın aldığı kararların sadece Türkiye'yi değil tüm dünya ekonomilerini de etkilediğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onun için alacakları kararlar çok önemli. ABD Merkez Bankasının 'Faiz artırımına gidiyorum' demesi bile dünya ekonomisinde bir ayrı dalgalanma yaptı. Artırsa ne olacak belli değil. Ama 'Artırmayı düşünüyorum' diyen Amerika Merkez Bankası'nın bu açıklaması dahi dünya ekonomilerinde sallantı yaptı. Türkiye'nin çevresinde siyasi ve ekonomik karışıklılar ve 2015 Haziran ayı genel seçimlerine kadar olan süreç de önemli. Seçimler geldiği zaman maalesef ekonomi ülkenin birinci gündeminden düşmekte." 
Törende en çok ihracat yapan ve en çok vergi veren 20 firmaya ödülleri verildi. Ödül törenin ardından Rifat Hisarcıklıoğlu, karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.