İbn Haldun Üniversitesi'nde 2017-2018 akademik yılı açılışı

- İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şentürk: - "Amacımız, kaliteli öğrencilerle kaliteli hocaları iyi bir ortamda, güzel bir müfredat içerisinde bir araya getirmek"

25 Eylül 2017 Pazartesi 17:01
İbn Haldun Üniversitesi'nde 2017-2018 akademik yılı açılışı






İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi'nde 2017-2018 akademik yılı resmi açılışı gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin konferans salonunda yapılan akademik yıl açılış törenine İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunması, Rektör Prof. Dr. Şentürk'ün açılış konuşması ve İbn Haldun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Berktay'ın "Self Cultivation/Kendini Geliştirmek" başlıklı ilk dersiyle devam etti.

Törende yeni eğitim yılı ile ilgili görüşlerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Şentürk, üniversitelerinin ÖSYM sınavlarında ilk 5 üniversite arasına girdiğini, bazı bölümlerde ilk 10 içerisinde olduklarını bildirdi.

Yeni kurulan bir üniversite olarak Türkiye sıralamasında ilk 10 üniversite arasında yer almanın kendilerini son derece mutlu eden bir durum olduğunu belirten Şentürk, şunları kaydetti:

"Biz '150 yıldız öğrenci arıyoruz' diye yola çıkmıştık, elhamdülillah 150 yıldız öğrenci ile eğitimimize başlıyoruz. Ayrıca 75'e yakın yabancı öğrenci de şu anda derse başlamış olacak. Böylece 225'e yakın bir sayıyla akademik yılımıza başlamış oluyoruz. Teorik ile uygulamayı birleştiren bir yaklaşım benimseyeceğiz. Mutlaka öğrencilerimiz daha öğrenimleri sırasında staj yapacak. Meslekleriyle ilgili uygulamanın içinde olacaklar. Sınıflarımız çok küçük, 10 kişilik sınıflarda yabancı dil eğitimi, yani İngilizce ve Arapçayı öğreteceğiz. Burada maksadımız Türkiye'de kangren haline gelen yabancı dil problemini aşmak. Hocalarımız sadece derslere girmekle kalmayacak, 10 öğrenciye bir hoca mantığıyla, hocalar öğrencilerle mutlaka danışman olarak ilgilenecek. Her öğrenciyi mücevher gibi işlemeyi amaçlıyoruz, kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz. Amacımız kaliteli öğrencilerle kaliteli hocaları iyi bir ortamda, güzel bir müfredat içerisinde bir araya getirmek."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.