İhracat Reeskont Kredisi Limiti Yüzde 25 Artırıldı

İSTANBUL, 20 Ekim () - Merkez Bankası, ihracat reeskont kredisi limitini yüzde 25 artırılarak 15 milyar dolara çıkarıldı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, dört aydan daha uzun vadeli kredilerin ihracatçılara maliyetinin de 20 baz...

20 Ekim 2014 Pazartesi 15:17
İhracat Reeskont Kredisi Limiti Yüzde 25 Artırıldı






İSTANBUL, 20 Ekim () - Merkez Bankası, ihracat reeskont kredisi limitini yüzde 25 artırılarak 15 milyar dolara çıkarıldı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, dört aydan daha uzun vadeli kredilerin ihracatçılara maliyetinin de 20 baz puan azaltıldığı belirtilerek, "İhracat reeskont kredisi yoluyla bankamız rezervlerine sağlanan katkının 2014 yılında 13 milyar dolara ulaşması bekleniyor" denildi.

Açıklamaya göre, 15 milyar dolarlık reeskont kredisinin 14 milyar dolarlık bölümü Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank), 1 milyar dolarlık bölümü de ticari bankalara tahsis edildi.

Toplam kredi limitindeki artışa bağlı olarak firma bazında kredi limitleri; Dış Ticaret Sermaye Şirketleri için 240 milyon dolardan 300 milyon dolara, diğer firmalar için 180 milyon dolardan 250 milyon dolara yükseltildi.

Açıklamada, "121 - 240 gün vadeli kredilerin maliyetlerinde 20 baz puanlık indirim yapılmış olup, bu kredilere bugünden itibaren altı aylık LIBOR/EURIBOR oranları uygulanacaktır" denildi.

Merkez Bankası açıklamasında ayrıca, ihracatçı şirketlere sevk sonrası ihracat reeskont kredisi kullandırılması olanağının da getirildiği de belirtildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.