İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmeli ?

Otomobil fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaş ikinci ele yöneldi... Peki sahibinden araba alırken nelere dikkat edilmeli ? İşte detaylar...

04 Ocak 2016 Pazartesi 15:31
İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmeli ?






İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmeli ?

Otomobil fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaş ikinci ele yöneldi... Peki sahibinden araba alırken nelere dikkat edilmeli ? İşte detaylar...

BİLGİ EDİNMEK

Seçeneklerinizi belirledikten sonra forumlarda ve çevrenizde almayı istediğinizi aracı daha önce kullanmış olanlardan avantajları ve dezavantajlarıyla ilgili bilgi edinin.

HARCAMALAR

Otomobilinizin aylık giderinin kredi taksitinden daha fazlası olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Vergi, bakım ve yakıt otomobilin sürekli giderleridir.

Her şeyiyle alacağınız araca karar verdikten sonra mutlaka bir kaç farklı acenta ve galeriden fiyat teklifi alın. Aynı marka araç için değişik fiyat önerileri alabilirsiniz. Satış temsilcileri belirli oranlarda insiyatif kullanabiliyor.
Sahibinden İkinci El Otomobil Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

KREDİ SEÇENEKLERİ

TAŞIT KREDİSİ KULLANMA İŞİNE GELİNCE:

Öncelikli olarak piyasaların genel durumunu ve faiz oranlarını takip edin. Çıkabilecek yeni yasalar ve bazı politik kararlar faiz oranlarında etkilidir. Bilgiler sürekli güncellendiği için en yakın tarihi esas alın. Küçük bir araştırma size doğru zaman için fikir verecektir.
Faiz oranları açısından 0 km bir araç mı yoksa ikinci el bir araç mı sizin için daha uygun bankanıza danışın. Kendinize ait bir şirketiniz varsa vergi indirimlerden faydalanıp faydalanamayacağınızı mali müşavirinize sorun. Otomobil almak şirketiniz için bir avantaja dönüşebilir.
İlk olarak maaş aldığınız ya da mevcut kişisel-şirket hesabınızın bulunduğu bankayla görüşün. Düzenli kredi kart ödemeleriniz ve uzun süre banka müşterisi olmanız, bankadan daha önce kredi kullanmış olmanız gibi durumlar size avantaj sağlayacaktır.
Kredi kullanmak istediğiniz bankaya karar verdikten sonra krediyi almadan önce mutlaka ekspertiz ücreti, sigorta ve dosya masrafı gibi maliyetleri detaylı bir şekilde sorun. Kaskolu kredi ile ilgili bilgi alın. Maliyet açısından daha uygun bir şeçenek olabilir.
Kredi sözleşmenizi dikkatli bir şekilde okuyun. Kesinlikle yapılmamasını istediğiniz maddeler varsa sözleşmenizden çıkarılmasını talep edin. Bazı bankalar size sormadan ek hesap açabiliyor. Otomobili peşin aldığınız taktirde ödeyeceğiniz miktarı, vadeli aldığınız taktirde ve farklı vadelere göre çıkacak toplam ödeme miktarını öğrenin. Böylelikle hesabınızı bilmiş olursunuz.
Daha uzun süren vadelerle daha yüksek faizler ödememek için bütçenizi gözden geçirin. Bütçenize en uygun miktarı belirleyin ve sizin için en ideal ödeme takvimi oluşturmalarını isteyin.
Her şey tamam olduktan sonra yapacağınız tek şey sevdiklerinizle birlikte, otomobilinizi keyifle kullanmak olsun.
Son Güncelleme: 04.01.2016 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.