İlknak Aquaculture'dan Yatırım Hamlesi!

İlknak Aquaculture, Menemen'deki yeni tesisisyle yatırımlarına devam ediyor. İlknak Aquaculture İzmir'in Menemen ilçesinde yeni balık işleme tesisinin açılışını yaptı.

29 Haziran 2018 Cuma 14:23
İlknak Aquaculture'dan Yatırım Hamlesi!






İlknak Aquaculture'dan Yatırım Hamlesi!

Tesis; balıklar için pul alma, boylama, iç temizleme ve fileto çıkarma, dondurma (glazeli veya glazesiz IQF dondurma) ve paketleme gibi işlemlerin yapılabileceği alanlara sahip.

Giderek çoğalan dünya nüfusuyla birlikte artan hayvansal protein açığının karşılanmasında ve insanların dengeli beslenmesinde, yüksek protein ve esansiyel aminoasitler, çoklu doymamış yağ asitleri, zengin mineral ve vitaminlere sahip balık etinin, insanların beslenmesinde önemli bir yeri vardır. Balık etinin, üretim/hasat şartlarından bağımsız olarak her bölgede herkes tarafından tüketilebilmesi için, kalite kayıplarının en aza indirilerek saklanması ve tüketiciye ulaştırılması gerekmektedir. Bozulmaya karşı hassas olan balık etinin kas yapısının bağ doku bakımından zayıf olması, yüksek enzim aktivitesi, pH değeri ve su içeriğine sahip olması balık etinin hasattan hemen sonra çabuk bir şekilde, sağlıklı koşullarda soğutulması ve soğutulmuş olarak tutulabilmesini gerektirir. Kafeslere olan yakınlığı ile hızlı işleme kabiliyetine sahip olan İlknak Aquaculture, kaliteli ürün tedariği noktasında yeni tesisi ile değer katmaktadır.

Yeni tesis ile birlikte son teknoloji soğutma ve dondurma yöntemleri kullanılarak balık etinin besleyici değerinin ve tazeliğinin korunması sağlanmaktadır. En ideal soğutma ortamı buzdur. Buza temas eden balık etinde ısı transferi direkt kontakt şeklinde olup, balık etinin en hızlı şekilde soğutulması sağlanmış olur. Bu yöntemde balığın sıcaklığı, bakteriyel ve enzimatik değişimlerin yavaşladığı 0-2°C'ye düşürülür. Kullanılan bu yöntem ile buzun erimesi balığın; kan, bakteri ve mukozadan temizlenmesini sağlamaktadır.

Ayrıca yeni tesis ile birlikte, Gıdaların yapısında serbest bulunan suyun, buz kristallerine dönüştürülmesi ve bunun sonucunda mevcut ortamdaki su aktivitesi ile sıcaklığın düşürülerek bozulmaya neden olan kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik aktivitelerin yavaşlatılmasını sağlayan dondurma teknolojisi kullanılmaya başlandı.

Ayrıca İlknak'ın ana ofisleri de yeni tesisin bulunduğu bölgeye taşındı. Bütünleşik bir yapı oluşturularak işlem, tedarik, lojistik, kalite ve yönetimsel olarak daha verimli bir düzene getirildi. Tesiste 1100 m2 çalışma alanı ve 1100 m2 depolama alanı bulunmakla beraber, 10000 ton/yıl üretim kapasitesine ulaşılması hedeflenmektedir.

Genel Müdür Yorgo MELETIADIS'in açıklamasına göre; bu yeni tesis ile İlknak Aquaculture'ın tüketicilerine sunduğu sağlıklı ve kaliteli ürünler, yaşam kalitelerinin yükselmesine ve sağlıklı nesiller yetişmesine öncülük etmeye devam edecek. İlknak Aquaculture, markanın ülke ekonomisine, milli gelire, istihdama ve kişisel refaha katkı sağladığının da altını çizdi.

İlknak Aquaculture Hakkında

1996 yılında kurulan İlknak Aquaculture Türkiye'de bulunan üretim tesislerinde ödüllü, sağlıklı ve en kaliteli Akdeniz çiftlik balıklarını üreten global bir şirkettir. Sayılı entegre levrek ve çipura üreticilerinden biri olan İlknak Aquaculture, modern kuluçkahane, adaptasyon tesisi, 2 ana üretim balık çiftliği ve Avrupa Birliği ihraç kodu olan yeni paketleme entegre tesisine sahiptir. İlknak Aquaculture kalitesi, güvenilirliği, izlenebilirliği ve çevreye karşı duyarlılığı ile endüstrinin en sıkı standartlarına bağlı kalmış, uluslararası bağımsız kuruluşlar olan ISO, OHSAS, BRC, Global GAP ve IFS Sertifikaları ile belgelendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
İlknak Aquaculture
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.