IMF Türkiye'nin büyüme tahminlerini aşağı çekti

Türkiye'nin yıllık büyüme tahminini ilk çeyrekte yüzde 4.4 olarak belirleyen IMF, bu tahmini yüzde 4.2'ye düşürdü.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 21:51
IMF Türkiye'nin büyüme tahminlerini aşağı çekti






IMF Türkiye'nin büyüme tahminlerini aşağı çekti

Türkiye'de yabancı para birimlerinin TL üzerindeki baskısı, hızla artan dış borçlanma ve dış ticaret açığının yükselmesi IMF'nin Türkiye hesaplarını değiştirdi.
IMF Türkiye ekonomisinde finansal koşulların sıkılaştığına ve dış açığın yüksek olduğuna işaret ederek, bu yıl için büyüme tahminini yüzde 4,4’ten yüzde 4,2’ye revize etti.

Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nu güncelleyen IMF, Türkiye’nin de aralarında olduğu gelişen ülkelerde merkez bankalarının yüksek enflasyon ve kur baskılarına karşı faiz artırımına gittiğini hatırlattı.

Raporda "Arjantin ve Türkiye örneklerinde olduğu gibi birçok gelişen piyasa borsası dengesizlikler ile görünüme yönelik artan risklerin etkisiyle değer kaybetti." değerlendirmeleri yer aldı.

2018 ve 2019 için küresel büyüme beklentilerini Nisan 2018 raporu ile aynı seviyelerde bırakan IMF, bununla birlikte büyüme görünümü önündeki risklerin arttığını belirtti.

"Büyüme hızı bazı ekonomilerde tepe yapmış görünüyor ve büyüme eskisi kadar senkronize değil" diyen kurum, büyüme beklentilerine ilişkin beklentilerin değişmesinde yükselen petrol fiyatları, ABD’de artan faizler ve tırmanan ticaret gerilimini gerekçe gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
IMF
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.