İş Dünyası Ekonomi Eylem Planını Değerlendirdi

İSTANBUL, 6 Kasım () - İş dünyası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı" kapsamında açıkladığı Eylem Planı’nı değerlendirdi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu...

06 Kasım 2014 Perşembe 17:00
İş Dünyası Ekonomi Eylem Planını Değerlendirdi






İSTANBUL, 6 Kasım () - İş dünyası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı" kapsamında açıkladığı Eylem Planı’nı değerlendirdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Eylem Planı'nda çizilen sanayi vizyonunu çok önemli ve değerli bulduğumuz özellikle vurgulamak istiyorum" dedi ve ekledi:

"Biz sürekli istişare ve çözüm önerilerimizin dikkate alınacağı inancıyla bugün açıklananların altını tamamlayacak yöntem ve çalışmaların da yaratacağı olumlu ivmeyle, Türkiye'nin arzu ettiğimiz sanayi vizyonuna kavuşacağına inanıyoruz. Bu vizyon da, yüksek teknoloji ve inovasyona dayalı bir katma değer üreten sanayi vizyonudur."

"REEL SEKTÖRÜ CANLANDIRIR"
Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de, bugün açıklanan ilk 9 sektörel dönüşüm programının ekonominin dinamosu olan reel sektörü canlandıracağını belirterek, "İthalata bağımlılığın azaltılmasından, yerli üretimin desteklenmesine, tarım ve enerjide verimliliğin temel alınmasından, teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesine, ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacının büyük oranda yerli üretimle karşılanmasından sağlık turizmini geliştirmeye kadar açıklanan tüm tedbirler Türkiye ekonomisini çok daha güçlendirecektir" dedi.

"ÜRETİLMESİ GEREKENLER TESPİT EDİLMELİ"
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatci Birlikleri (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de, Plan'ın kulağa hoş geldiğini belirterek, "İthalata bağımlılığın minimum düzeylere çekilmesi ve üretim için ayrılan kaynakların daha doğru yönetilmesi gerekiyor. Türkiye’nin neler üretmesi gerektiğini çok iyi tespit etmek lazım. Türkiye önümüzdeki yıllarda üretimini artıracaksa, sanayileşerek büyüyecekse ciddi bir enerji ihtiyacı doğacaktır. Yüzde 35 yerli enerji hedefine ulaşmak için enerji yatırımlarının önünün açılması gerekiyor" diye konuştu.

"HEDEFLERİN YAKALANACAĞINA İNANIYORUM"
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan da, "Eylem planında 9 sektör için ortaya konan saptamaların Türkiye’nin gelişen ekonomisine katkı sunacağına inanıyorum. Ülkemizin orta gelir tuzağına düşmeden, kendine yeni ve daha güçlü bir rota çizebilmesini önemli görüyoruz. Bir yandan inovasyon ve teknoloji diğer yandan marka ekonomisini sahiplenen stratejilerle belirlenen hedeflerin yakalanacağına inanıyorum" dedi.

"SERBEST BÖLGELER İLAÇ OLACAKTIR"
Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de, "Sayın Başbakanımızın açıklamasında yer alan 'Serbest bölgelerin cazibesinin artırılmasına' yönelik ifadeler bizim açımızdan çok önemli. Bu noktada hem ithalata olan bağımlılığın azalması, hem de teknoloji yoğun üretimin yapılması için serbest bölgeler ilaç olacaktır. Hükümetin alt yapısını oluşturduğu serbest bölgelerde, ithal girdisi az olan teknoloji yoğun üretim yapılacak ve ihracatımız artacaktır" dedi.

(FOTOĞRAFLI) 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.