İskandinav emeklileri Antalya'da yaşayacak

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ALARKO Holding, Antalya'daki 1000 dönümlük arazide İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinin emeklilerinin yaşayacağı doğayla uyumlu evlerden oluşan sağlık köyü kuruyor. Projeye danışmanlık...

27 Ocak 2015 Salı 11:06
İskandinav emeklileri Antalya'da yaşayacak






Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ALARKO Holding, Antalya'daki 1000 dönümlük arazide İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinin emeklilerinin yaşayacağı doğayla uyumlu evlerden oluşan sağlık köyü kuruyor.
Projeye danışmanlık hizmeti veren Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) Başkanı Emin Altıner, 2 yıl önce Topallı ve Kızıllı köyleri civarında 1000 dönümlük arazi satın alındığını ve bu arazilerin 150- 200 yıllık meşe palamutları barındıran çok güzel bir doğal alan olduğunu söyledi.
Orman Bölge Müdürlüğü'nce bölgede kadastro çalışmaları yapılması için 2015 yılı bütçesi kapsamına alındığını belirten Altıner, kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte doğayla uyumlu evlerden oluşan sağlık köyünün yapımına başlanacağını anlattı.
İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Belçika gibi İskandinav ülkelerinde üçüncü nesil denilen yaşlı grubunun 2 bin 500 Euro emeklilik maaşıyla geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Altıner, bu kesimin sağlık sorunlarıyla devlete büyük problem oluşturduğunu, devletlerinin de Antalya'da kurulacak doğal sağlık köyünde yaşamlarına devam etmelerini istediğini kaydetti.
KUZEY RÜZGARINA AÇIK
Projenin hayata geçmesiyle birlikte Topallı- Kızıllı bölgelerinde ciddi bir istihdam oluşacağını, hem de her anlamda bölgenin gelişeceğine değinen Altıner, şunları söyledi:

"Projeyle ilgili araziler alındı. Orman tipi evler yapılması düşünüldü. Şu anda proje aşamasında, çünkü Alarko'nun enerji, sağlık gibi başka yatırımları da var. O bölge biraz hareket kazandığında bu proje hayata geçecek. Bir kere orada Kuzey Çevreyolu'nun hemen önünden geçmesi, Antalya'yı Belek ve Alanya'ya bağlayan ana arter üzerinde olması, tamamıyla kuzey rüzgarına açık ve nemin sıfır olması, toprağın çok verimli olması gibi birçok olumlu neden orada bu projenin gerçekleşmesine imkan verecektir."
SAĞLIK KÖYÜ KURULACAK
Burada planlanan sağlık köyü gibi bir köy yapılırken mutlaka orada buna destek verecek bir hemşirelik okulu gibi bir okul da düşünülebileceğini belirten KONYSİAD Başkanı Altıner, bu projenin hayata geçirilmesinin Antalya'nın alternatif turizmine ve istihdamda çok büyük ivme kazandıracağını kaydetti.
YEŞİLLİKLERDE KAYBOLAN EVLER
Yatırım tutarına ilişkin henüz fizibilite yapılmadığını belirten Emin Altıner, bu bölgenin yeşillikler içinde evlerin kaybolacağı, aynı İsviçre, Almanya'nın o yeşil köyleri gibi olacağını anlatırken, "Orada üç dönüm içinde çok güzel evler yapılacak hobi bahçeleriyle beraber. Böyle malikane tarzı evler yapılırsa zengin Avrupalıyı çok rahat çekme şansımız olur, çünkü onların coğrafyası burası. Bu turizm için de bir patlama olur. Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton da bu projeyi çok önemsiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.