İTO: Karnabahar zamda, bakla indirimde birinci

İstanbul, 2 Nisan () - İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO)  İstanbul Ücretliler Geçinme Edeksi’nde yer alan ürünler arasında fiyatı en çok artan ürün karnabahar, fiyatı en çok azalan da bakla oldu. İTO'dan yapılan açıklamaya...

02 Nisan 2015 Perşembe 11:24
İTO: Karnabahar zamda, bakla indirimde birinci






İstanbul, 2 Nisan () - İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO)  İstanbul Ücretliler Geçinme Edeksi’nde yer alan ürünler arasında fiyatı en çok artan ürün karnabahar, fiyatı en çok azalan da bakla oldu.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Endeks'te yer alan 242 ürünün 89’unun perakende fiyatı artarken, 72 ürünün fiyatı düştü, 81 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Ürün arzında azalma yaşanan karnabahar yüzde 44.14 ile fiyatı en fazla artan ürün oldu. Fiyatı en çok artan ikinci ürün yüzde 43.01 ile mandalina olurken, mandalinayı yüzde 26.00 ile sivri biber ve yüzde 19.31 ile kıvırcık salata izledi.

Gıda maddeleri grubunda yer alan ve ürün arzında artış yaşanan bakla 29.85 oranı ile fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu. Baklayı yüzde 21.14 fiyat düşüşüyle salatalık, yüzde 12.47 düşüşle kabak ve yüzde 9.04 ile domates izledi.

(GRAFİK)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.