Kaçak geçişlere yeni çözüm

HGS ve OGS parası ödemeden köprü ve otoyollardan ücretsiz geçen araçlar için yeni düzenlemeler geliyor..

19 Şubat 2016 Cuma 14:18
Kaçak geçişlere yeni çözüm






Kaçak geçişlere yeni çözüm 


HGS ve OGS parası ödemeden köprü ve otoyollardan ücretsiz geçen araçlar için yeni düzenlemeler geliyor..

Yılda ortalama 1 milyon yabancı plakalı aracın köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş yaptığı belirtiliyor. Yabancı araçların köprü ve otoyollardan ücretsiz geçişi konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci mutabakata vardı.Gümrük ve Ticaret BakanlığıUlaştırma Bakanlığı’nın, geçiş ücretleri ile idari para cezalarını elektronik ortamda gümrük kapılarına ulaştırmasını ve her iki bakanlığın sistemlerinin entegre edilmesini istedi.

Yabancı araçların Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) parası ödemeden köprü ve otoyollardan yaptıkları kaçak geçişleri önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar hızlandırıldı. Gümrük Bakanlığı, yeni sistem için kolları sıvadı. Gündemdeki seçeneklere göre, yabancı araçlara geçici HGS kartı takılacak. Sınır kapılarına girişte verilecek HGS kartına belli tutarda nakit yüklenecek. Çıkışta kullanılmayan bakiye iade edilecek. Bir diğer seçenek ise kameralardan plaka takibi. Bu yöntemde de HGS kameraları ile saptanan plakalar, Ulaştırma Bakanlığı tarafından anında gümrüklere iletilecek. Gümrükten çıkış sırasında ücretler topluca öğrenim edilecek.

Son Güncelleme: 19.02.2016 14:20
Anahtar Kelimeler:
HGSOGSKaçak Geçişler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.