Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Manisa mezunlarını verdi

- Eğitimi tamamlayan 89 kadın girişimci sertifikalarını aldı

17 Ekim 2017 Salı 15:50
Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Manisa mezunlarını verdi






İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) iş birliğiyle Manisa'da düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları sertifikalarını aldı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Manisa TSO’da gerçekleştirilen ve yaklaşık bir ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek hedeflendi.

Eğitimi tamamlayan 89 kadın girişimciye sertifikaları, bugün düzenlenen törenle verildi.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşması ve toplumsal refahın artması için kadının iş gücüne ve ekonomiye katılımının desteklenmesi gerektiğine inandıklarını belirtti.

Bu farkındalıkla 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduklarını kaydeden Kıvrak, eğitim alanında BÜYEM ile 2012'de başlattıkları Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim verdiklerini bildirdi.

Kıvrak, kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli öncelikleri olarak gördüklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Garanti olarak, buradaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar yaptık ve çarpıcı sonuçlar elde ettik. Eğitimlere katılan girişimcilerin yüzde 76'sı işlerinde büyüme sağlarken yüzde 40'ı yeni iş bağlantıları kurdu, yüzde 84'ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Dolayısıyla bugüne kadar 2 binden fazla kişiye ulaştığımız projenin 19'uncu durağı olan Manisa eğitimlerinin kadın girişimciler açısından önemli faydalar sağlayacağına, öğrendiklerinin hem iş hayatında hem de çevresinde fark yatacağına inanıyoruz. Manisa’nın ekonomisine ve istihdamına değer katacağına inandığımız kadın girişimcilerin sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz."


- "Kadınları çalışma hayatında daha aktif görmek istiyoruz"


BÜYEM Merkez Müdürü Tamer Atabarut da proje kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

Atabarut, "Burada verdiğimiz eğitimlerin, iş geliştirme yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda kurumsal ve uzun ömürlü işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz." ifadelerini kullandı.

Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu ise kadınları çalışma hayatında daha aktif görmek istediklerini belirterek, Türkiye'nin, rekabet gücünü artırabilmesi, daha hızlı büyümesi ve gelişmesi için yüksek girişimci ruha ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bankoğlu, "Beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınlarımızı çalışma hayatına katmalıyız. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi ekonomik büyüme için önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Garanti Bankası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.