Kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık uygulansın

Rümeysa Alsancak Semiz, Kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık uygulanmasını isteyerek ekonomi yönetiminin ve esnaf kuruluşlarının daha cesur adımlar atması gerektegini söyledi

28 Şubat 2015 Cumartesi 01:28
Kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık uygulansın






Kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık uygulansın

Türkiye'nin kalkınmasında kadın girişimcilere 70 yıl boyunca adeta psikolojik ve sosyal baskı uygulandığını dile getiren Rümeysa Alsancak Semiz "Aradan geçen bir asıra yakın açığın kapatılması için kadın çalışanlara gösterilen pozitif ayrımcılığın girişimci kadınlar için de uygulanması gerektiğini söyledi.
Türkiye'de kadın girişimcilerin erkeklerden çok daha başarılı olduğuna dikkat çeken Semiz "Ekonomide kadın girişimciler hem rekabete hem de üretime daha fazla anlam kazandırıyor. Kadın girişimciler tıpkı siyasette olduğu gibi çok sayıda sektörde acımasız çalışma şartlarını bir işveren gibi değil bir anne, bazen bir abla gibi çalışanların lehine düzenliyor, verimlilik kadın girişimcilerin sahip olduğu şirketlerde daha fazla" dedi..

ÜST LİMİT ÇOK DÜŞÜK

Kadın girişimcilere uygulanan mikro ölçekli teşvik ve kredilerin 2008 yılından itibaren 14 bin 800 kadının faydalandığına dikkat çeken Rümeysa Alsancak Semiz şunları söyledi: "Burada kadınların ürettiği projeler aslında yeni Türkiye'nin vizyonunu ortaya koyuyor. Toplumun her kesimini kucaklayan saran projeler hayat buldu. Ama üst limitin 15 bin lira ile sınırlı kalması kadın girişimcilerin önüne büyük engel koydu. Burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen desteklemenin amacı geliri olmayan kadınlara iş kurmasını sağlamak. Ancak bir de daha geniş çaplı yatırımlara imza atmak isteyen yeni nesil girişimci profili var karşımızda. Yeni nesil genç yatırımcı kadınlar erkek egemenliğini kıracak kadar güçlü değil."

KREŞ TEŞVİKLERİ KADINLARA VERİLMELİ

Rümeysa Alsancak Semiz, Aile Sosyal Destek Programını yer alan kreş yatırımlarına teşvik uygulamasının sadece kadın girişimcileri kapsaması gerektiğini belirterek "Bu küçük adım bile yüzlerce yeni kadın girişimci için önemli bir eşik olur.  Kadın girişimcilere devletin sağlayacağı destek Türkiye'de en güvenilir yatırım olarak geri döner" dedi.

TESK'E TEŞEKKÜR

Kadın girişimcileri destekleme projesine yıllarca eğitim desteği veren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri'ne (ESOB) teşekkür eden Rümeysa Alsancak Semiz   "Sivil Toplum Kuruluşları'nın 25 ilde yürüttüğü eğitimden 10 bine yakın kadını girişimci yararlandı. 2008'den geçtiğimiz yılın sonuna kadar 25 ilde yürütülen çalışmalarda her iki esnaf örgütümüz de kadınların başarısını devletin zirvesine kadar taşıdı. Kadınlarımızın liderliği ekonomiye önemli bir girdi sağladı. İş kurma ve yatırım yapma konusundaki rehberlik eğitimlerine katılan çok sayıda kadın kendi bölgelerinde yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayarak devletin verdiği imkanları amacına ulaştırdı. TESK'e bu buradan teşekkür ediyorum. TESK'in ve bu konuda getirilen projelere kredi desteği veren finans kuruluşlarının daha cesur olmasını bekliyorum" dedi.
Son Güncelleme: 28.02.2015 01:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.