"Kanada'dan Türkiye çıkarması"

- Geniş katılımlı Kanadalı ticari bir heyet Türkiye'ye geldi - Organizasyon, 2015'ten bu yana iki ülke arasında en önemli ticari toplantı olma niteliği taşıyor - Kanada Tabii Kaynaklar Bakanı James Gordon Carr, Toronto Belediye Başkan Yardımcısı Denzil Minnan Wong'un bulunduğu Kanada heyetinde Türk işadamı Ali Akman da yer alıyor

10 Ekim 2017 Salı 12:15






İSTANBUL (AA) - Geniş katılımlı Kanadalı ticari bir heyetin Türkiye'ye geldiği organizasyon, 2015'ten bu yana iki ülke arasında en önemli ticari toplantı olma niteliği taşıyor. Kanada heyetinde, Türk işadamı Ali Akman da yer alıyor.

Akman Holding açıklamasına göre, Justin Trudeau'nun Kanada Başbakanı seçildiği 2015 yılından bu yana iki ülke arasında en önemli ticari toplantılardan biri gerçekleştiriliyor. Canada Turkey Business Council (CTBC) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi iş birliğiyle organize edilen toplantılar İstanbul'da başladı.

Gerçekleştirilen konferansta Kanada heyetinden önemli isimler yer aldı.

Kanada Tabii Kaynaklar Bakanı James Gordon Carr, Toronto Belediye Başkan Yardımcısı Denzil MinnanWong, Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, CTBC Direktörü Mike Ward'ın yanı sıra konferansa tarım, gıda, enerji, madencilik, inşaat ve altyapı, bilişim ve iletişim sektörlerinde faaliyet gösteren birçok Kanadalı şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

İkinci toplantı ise Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) organizasyonuyla yarın Ankara'da gerçekleştirilecek.

Toplantıların amacı her iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek olarak açıklandı. Kanada heyetinde yer alan Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman da panelde inşaat konulu oturumda konuşma yaptı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Akman, toplantıların iki ülke arasında ticari ilişkiler açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Akman, "Kanada'dan uzun zaman sonra ilk kez bu kadar kalabalık bir heyet Türkiye'ye geliyor. İstanbul ve Ankara'daki toplantıların ticari, hatta sosyal, kültürel ilişkilerimize çok faydası olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.