Kapıkule Ve Hamzabeyli’de X-ray Kuyruğu

EDİRNE’de Bulgaristan Sınır kapılarındaki yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından başlatılan tüm TIR araçlarının X-Ray taramasından geçirilmesi uygulaması nedeniyle Hamzabeyli de 7, Kapıkule sınır kapısında yaklaşık...

08 Kasım 2014 Cumartesi 11:23
Kapıkule Ve Hamzabeyli’de X-ray Kuyruğu






EDİRNE’de Bulgaristan Sınır kapılarındaki yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından başlatılan tüm TIR araçlarının X-Ray taramasından geçirilmesi uygulaması nedeniyle Hamzabeyli de 7, Kapıkule sınır kapısında yaklaşık 20 kilometre kuyruğu oluştu. Çıkış yapmak için bekleyen sürücüler, Bulgar gümrüklerindeki uygulamaya tepki gösterirken, kendilerine sahip çıkılmadığını öne sürdü.
Bulgaristan polisinin düzenlediği yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından Türk sınırındaki Lesovo ve Kapitan Adreevo Sınır Kapıları’nda tüm TIR araçları X-Ray taramasından geçirilmeye başlandı. Bu nedenle Bulgaristan’a açılan gümrüklerde yoğunluk oluşurken, yurt dışına ihracat yükü taşıyan TIR araçları Hamzabeyli de 7, Kapıkule de ise yaklaşık 20 kilometre kuyruk oluşturdu. Uygulamaya tepki gösteren TIR sürücüleri, çoğunlukla Bulgaristan gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılması ardından başlatılan X-Ray taramasının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. X-Ray ve gümrük işlemlerinin yavaş yapılması nedeniyle bir aracın çıkış süresinin ikiye katlandığını kaydeden sürücüler, kuyrukta beklemekten başka çareleri olmadığını söyledi.
Kuyruğun sonunda bekleyen TIR sürücüsü Ercan Gelen, Bulgaristan’a çıkmak için ancak Pazartesi günü kendisine sıra geleceğini belirterek, “Şimdi kuyruğun sonundan sıraya girdim. TIR sürücülerinin çilesi bu. En azından 2-3 gün daha sırada bekleyeceğiz. Ya şimdi sistemi çalışmıyor, ya Bulgaristan çalışmıyor. Sürekli bir şeyler oluyor. Biz de sırada beklemek zorunda kalıyoruz” dedi.
Dün geceden kuyruğa giren sürücülerden Ömer Aktaş ise aracın içerisinde saatlerden bu yana ilerlemeyi beklediklerini ve kuyruğun bir türlü erimediğini söyledi. Genelde Bulgaristan gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılmasından yakınan Aktaş, şöyle konuştu:
"Dün saat 22.00’de sıraya girdim ama çok ilerleyemedik. Gece sollayan TIR’lar oluyor. Televizyonlara çıktığında seviniyoruz, bizimle ilgilenenler olacak diye ama bir şey değişmiyoruz. İhracat arttı diyoruz ama bunu yapan kim. Gemideki arkadaşlar, burada TIR sürücüleri ama çilemiz bitmiyor."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.