Kardemir Genel Müdürü Demirel: Çelik Piyasası Pek Tatlı Değil

Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikası (KARDEMİR)  Genel Müdürü Fadıl Demirel, çelik fiyatlarının çok aşağılara geldiğini belirterek, "Şu anda çelik piyasası pek tatlı değil. Fiyatlar aşağıya geldi....

21 Kasım 2014 Cuma 20:13
Kardemir Genel Müdürü Demirel: Çelik Piyasası Pek Tatlı Değil






Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikası (KARDEMİR)  Genel Müdürü Fadıl Demirel, çelik fiyatlarının çok aşağılara geldiğini belirterek, "Şu anda çelik piyasası pek tatlı değil. Fiyatlar aşağıya geldi. Dünya piyasalarında çelik fiyatlarında genelde bir geri gelme var" dedi.
Kardemir, yeni yapılan Çelikhane 3'üncü konverterinde ilk döküm Çelikhane Kontrol Merkezi'nde düzenlen törenle yapıldı. Törene, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç ve işçiler katıldı. Genel Müdür Demirel, yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesini, Çelikhane 3’üncü konverterini faaliyete sokarak 3.4 milyon tona çıkarttığını söyledi. Demirel, dünyanın en modern ve kaliteli çelik üretimiyle ilgili her türlü donanıma sahip konverterlerinden bir tanesini faaliyete almakla tarihi bir anı yaşadıklarını söyledi. Çalışmanın 3 yılda tamamlandığını belirten Demirel, konverterlerin bir defada sıvı çelik döküm kapasitesinin 90 tondan 120 tona çıkmış olduğunu ifade etti.

Yatırımlarından birisi olan 5 nolu yüksek fırını 2 hafta içinde üretime alacaklarını da vurgulayan Demirel, şöyle dedi: "Oda burayı destekleyecek bir projedir. Bunlara paralel olarak 3'üncü Sinter Fabrikası da devreye alınıyor. Böylelikle 3 milyon ton yıllık üretime fiilen başlamış oluyor Kardemir. Haddehane ve vagon tekeri fabrikası hariç yatırımlarımızda bitmiş olacak. Bu projelerde 95'in üzerinde alt firma, 2 bin 500'ün üzerinde de bizim personelimiz hariç firma personelleri ve 150'nin üzerinde yabancı teknik adam görev aldı. Bu projeler hacim olarak 900 milyon doların üzerinde. Bunları Kardemir başarıyla bitirdi. Kok, yüksek fırın ve sinter fabrikalarını Kardemir kendisi yaptı. Yapılan 5 nolu yüksek fırın 1 milyon 250 bin ton civarında üretim yapacak ve eski fırınların 2.5 katında olacak. Bunlar Kardemir'in önünü açan, Türkiye'de 2'nci sıra yapan bir yatırımlar zinciriydi. Kolay olmadı."
ÇELİK PİYASASI PEK TATLI DEĞİL
Çelik fiyatlarının çok aşağılara geldiğini belirten Demirel, "Şu anda çelik piyasası pek tatlı değil. Fiyatlar çok aşağıya doğru geldi. Dünya piyasalarında çelik fiyatlarında genelde bir geri gelme var. Çin baskısıyla oluşan bir yapı. Dolayısıyla oradan bu tarafa yansıyan bir takım olumsuzluklar var. Etraftaki ülkelerde bir sürü kargaşalar var. Oradan bu tarafa yansıyan bir takım sıkıntılar var. Çelik fiyatları gelmesi gereken yere kadar geldi. Bundan sonra yukarı doğru döner diye düşünüyorum. Beklentimiz o yönde" diye konuştu. Çelikhane 3'üncü konventerinin hizmete girişi nedeniyle pasta kesildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.