Kars'ta şeker fabrikasının kapanmaması için kampanya

Bedir ALTUNOK/KARS, () - ÖZELLEŞTİRİLMESİ beklenen Kars Şeker Fabrikası'nın kapanmaması için 'Şekerimize sahip çıkalım' kampanyası başlatıldı. Özelleştirilme kapsamına alınan Kars Şeker Fabrikası'nın kapanmaması ve üretimin...

02 Nisan 2015 Perşembe 11:07
Kars'ta şeker fabrikasının kapanmaması için kampanya






Bedir ALTUNOK/KARS, () - ÖZELLEŞTİRİLMESİ beklenen Kars Şeker Fabrikası'nın kapanmaması için 'Şekerimize sahip çıkalım' kampanyası başlatıldı.
Özelleştirilme kapsamına alınan Kars Şeker Fabrikası'nın kapanmaması ve üretimin artırılması için Şeker Fabrikası Müdürü Abdullah Necli ve Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, köylerde çiftçileri ziyaret ediyor. Fabrika yönetimi "Bu ışık sönmesin" sloganıyla başlattıkları 'Şekerimize sahip çıkalım' kampanyası kapsamında şeker pancarı üretimiyle ilgili çiftçileri bilgilendiriyor. Akyaka ilçesinde şeker pancarı üreticileriyle bir araya gelen Abdullah Necli, el ele verip fabrikanın kapanmasını engelleyeceklerini söyledi. Köyleri tek tek gezdiğini anlatan Necli "Şeker fabrikasının kapatılması yıllardır gündemde. 'Şekerimize sahip çıkalım' kampanyasıyla üretimi artırıp fabrikanın kapanmasını durdurmak istiyoruz. Akyakalı çiftçilerimiz Kars Şeker Fabrikası'nın en gözde çiftçileri. Fabrikamızın çalışmasını sağlayan pancar Akyaka bölgesinden çıkıyor. Akyaka bölgesinin pancarı polar bakımından Türkiye'de ilk sırada. Fabrikamız geçen sene çalışmadı. Amacımız bu yıl fabrikamızın aktif olarak çalışması" diye konuştu.
Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, 'Şekerimize sahip çıkalım' kampanyasıyla üretimi ileri seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirterek "Fabrikamızın ham maddesi olan şeker pancarını çiftçilerimiz ve üreticilerimizle birlikte artırıp fabrikamızın çalışmasını sağlamak istiyoruz. Fabrikamızın ham maddesini bulduğumuz zaman fabrikanın çalışmasında hiçbir sıkıntı olmayacak. Şeker pancarı ekimini destekleyen broşürler dağıtıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.