Kayseri Şeker, AB Şeker Konferansına katıldı

KAYSERİ, () - AVRUPA şeker endüstrisinin en önemli buluşma noktası olan ve Cenevre’de düzenlenen Kingsman Konferanslarına Kayseri Şeker Fabrikası da üst düzeyde katılım sağlayarak, Türkiye’de ve Kayseri’de Şeker Sektörü...

21 Nisan 2015 Salı 15:00
Kayseri Şeker, AB Şeker Konferansına katıldı






KAYSERİ, () - AVRUPA şeker endüstrisinin en önemli buluşma noktası olan ve Cenevre’de düzenlenen Kingsman Konferanslarına Kayseri Şeker Fabrikası da üst düzeyde katılım sağlayarak, Türkiye’de ve Kayseri’de Şeker Sektörü hakkında bilgiler verdi.
Şeker sektöründe üretici, satıcı ve alıcı 230 kişi ve kurumun davet edildiği konferansta Avrupa Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Başkanı Martin van Driel, Avrupa Şeker Rafinerileri Birliği İcra Direktörü Laura Girol, Uluslararası Şeker Örgütü İcra Direktörü Jose Orive, Fransız Pancar Yetiştiricileri Derneği İcra Kurulu Başkanı Alain Jeanroy, ProSunergy Kurucusu Patrick Chatenay, Denress AB Ticaret Müdürü Cyril Moine ve Martin Todd, Robert Guichard, Patrick Dekan, Valerie Vercammen, Jonathan Kingsman, David Elward, Maxime Puget ve Tim Worledge gibi Avrupa’da şeker hakkında söz sahibi kişiler ile ilgili kurum ve kuruluşlardan 15 temsilci tebliğ sundu. Konferansa, Türkiye adına davet edilen ve tebliğ sunan tek kuruluş Kayseri Şeker oldu. Konferansa, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları Tayfun Öner, Bilal Karaköse ve Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu katıldı. Konferansta, ayrıca 2017 yılında beklenen AB pazarı serbestleşme ışığında AB'nin reform sonrası bir dünya oyuncusu olarak öneminin artacağına dikkat çekilirken, dünya pazarının AB’de kotanın kaldırılmasına etkisi, Dünya pazarında rekabetin nasıl olacağı, AB şeker üretimindeki kararlılık, şeker şirketlerin verimliliğini artırmak için yapılan yatırımlar ve yaklaşan 2017 trendinin etkileri konularında sunumlar yapıldı.
Şeker Konferansına, Kayseri Şeker adına katılan Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kayseri Pancar Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu tarafından “Türkiye’de ve Kayseri’de şeker sektörü” konulu tebliğ sunuldu. Prof. Dr. Özdevecioğlu sunumunda; Türkiye'de şeker politikası, Türkiye'de şeker üretimi ve kotalar, şeker sektörünün tarihsel gelişimi, Şeker pancarı üretimi, Türkiye'de şeker ve şeker pancarı fiyatları, 2017 AB şeker kotalarının kalkmasının Türkiye'ye etkileri ve yapılması gerekenler, Türkiye'de şeker fabrikalarının özelleştirilmesi süreci ve gerekliliği, Kayseri şeker sektörü ve potansiyeli, Kayseri şeker fabrikasının üretimi ve satışı konularına yer verdi.

FOTOĞRAFLI




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.