Kedili Yalısı 95 milyon liraya satışa çıkarıldı

1850 yılı yapımı yalı ikinci derecede tarihi eser konumunda. 6500 metrekare büyüklüğü sahip Kedili Yalı (Fatma Yaşa Yalısı) için belirlenen bedel 95 milyon TL.

29 Aralık 2018 Cumartesi 12:54
Kedili Yalısı 95 milyon liraya satışa çıkarıldı






Kedili Yalısı 95 milyon liraya satışa çıkarıldı


Boğazın gözde yalılarından biri daha satışa çıkarıldı. 1850 yılı yapımı yalı ikinci derecede tarihi eser konumunda. 6500 metrekare büyüklüğü sahip Kedili Yalı (Fatma Yaşa Yalısı) için belirlenen bedel 95 milyon TL.Bir rivayete göre padişahın ressamı,kedileriyle bu yalıda yaşıyormuş,diğer rivayete göre ise bir öğretmen ailesi ile bu yalıda kedileri ile yaşamış.Yalı sarayların tam karşısında ,Kuzguncuk'ta tüm boğaza hakim konumu ile ilgi görüyor.

Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ünlü ismin ilgi gösterdiği satışa konu yalılardan biri daha satışa çıkarıldı. 180 derece boğaz manzarası olan yalı ikinci eser tarihi eser niteliğinde. Satış bedeli 95 milyon TL olarak açıklanan yalının sahibinin kim olduğu ise açıklanmadı. Bodrum ile birlikte toplam 4 katlı olan yalının rıhtım uzunluğu ise 11 metre olarak açıklandı.

İKİ KÖPRÜ ARASINA YOĞUN İLGİ

Anılan yalının satış sürecini başlattıklarını aktaran Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "İstanbul Boğazı'nda yer alan en pahalı yalılar, iki boğaz köprüsü arasındaki hareketli alanda yer alıyor. Çünkü bu alan, Boğaz'ın en aydınlık ve en hareketli bölgesi... Bu nedenle de tercihler buraya yoğunlaşıyor. En ucuz yalılar ise Sarıyer'in Karadeniz'e açılan ve geceleri karanlık manzaralı kısmında konumlanan yalılar oluyor" dedi.

BİLİNMESİNİ İSTEMİYORLAR

Yalı satışlarının sebeplerinin, aile üyeleri arasındaki miras paylaşımından, maddi güçlüklere değin geniş bir yelpazede yer aldığına işaret eden Başaran "Yalı satışlarında en temel husus gizlilik ilkesi... Bunun iki nedeni var. Çünkü bir yalının satışının duyulması satan ailenin işlerinin kötü gittiği izlenimini de yaratabiliyor. Alıcı da dikkat çekmemek için satışın gizli yapılmasını isteyebiliyor" dedi

34 YALI EL DEĞİŞTİRDİ

Boğaz'da 660 yalı bulunuyor. Bu yalıların 366'sı tarihi eser niteliğinde. Son 11 yılda 34 yalı el değiştirdi. En çok yalının satışa çıktığı bölgeler ise 6'şar yalı ile Yeniköy ve Kanlıca...-

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.